Za negu kože oko očiju važni su ne samo dobri kozmetički preparati, već i zdrave životne navike i, eventualno, neki ciljani tretmani.

Za čišćenje kože treba koristiti samo veoma blage čistače, kako bi se uklonila šminka i nečistoće. Obavezna je svakodnevna hidratacija, a najbolji su serumi i kreme koji sadrže hijaluronsku kiselinu, peptide i ceramide.

Uz upotrebu kreme sa zaštitnim faktorom (30 je minimum), važno je i da nosite naočare za sunce koje štite ne samo oči već i kožu oko njih.

Jednom nedeljno možete obaviti piling, ali veoma blagim preparatima, kako biste podstakli obnovu ćelija kože, a posle njega stavite i nešto bogatiju masku.

zena sa borama nega koze.jpg
Shutterstock  

Za svežu, hidriranu kožu važno je da pijete dosta vode tokom dana, kao i da jedete bobičasto voće, orašaste plodove i zeleno lisnato povrće. Idealno je da spavate između 7 i 9 sati svake noći, po mogućstvu na uzdignutom jastuku kako biste izbegli oticanje kapaka i podočnjaka. Cigarete i alkohol treba potpuno izbaciti ili smanjiti na najmanju meru.

Da biste pružili koži oko očiju dodatnu negu, naročito ako je suva i sklona crvenilu, perutanju i ako imate bore, možete da koristite ulje od jojobe. 

ulje za negu koze oko ociju.jpg
Shutterstock  

Ono najmanje iritira kožu oka, najviše žena odlično reaguje na njega. Ulje jojobe mogu koristiti čak i osobe koje pate od ekcema. Nemojte koristiti velike količine, izbegavajte da ulje uđe u samo oko. Koristite pipetu i sipajte samo jednu kap na nadlanicu pa zatim štapićem za uši pažljivo razmažite pomalo ulja na kožu kapka i podočnjaka. Pročitajte i kako se pravilno koristi korektor za podočnjake.

BONUS VIDEO:

VEŽBA ZA OČI I PROTIV BORA ZA 1 MINUT instagram/koshaspa

Tekst: Lepa&Srećna / J.G.