Leto je vreme za lepršavu modu, ali koliko god da uživate u haljinama, neke od njih izgledaju zaista jeftino.

Ako vas povuče neka niska cena, razmislite da li su možda ovo neki od razloga?

Materijal je tanak, a haljina bezoblična? Nekad su ove haljine bile izuzetno popularne, ali su danas totalno demode. Što bi rekle naše mame - to je samo za pijacu.

Haljina ima oznaku "za sve veličine"? Budite veoma oprezni sa ovakvim haljinama. To što su trenutno moderni "oversajz" krojevi dalo je proizvođačima odrešene ruke da kroje na hiljade haljina jednim potezom. Nema više uklapanja po veličinama, nikoga ne zanima broj? To pojeftinjuje proizvodnju do maksimuma, ali vi dobijate običnu vreću. 

zena kupuje haljinu 2.jpg
Shutterstock  

Haljina dugačka do kolena? Ni tamo ni "vamo"? Reklamiraju je da može da bude tunika višim ženama, a haljina onim nižim. To je, takođe, kroj na kojem se maksimalno štedi, a žensku figuru seče na najnezgodnijem mestu.

Da biste odabrali lepu haljinu za ovo leto, razmotrite kritički svoju figuru i prihvatite i dobre i loše strane. Ako imate vitke noge, svakako se odlučite za mini - bilo sasvim kratak ili onaj iznad kolena - nemojte ih pokrivati. Ako imate uzan struk, odaberite haljinu koja g naglašava, a kukove možete malo i sakriti.

Za kraj, cvetni print je u modi, ali i tu nemojte uzimati bilo šta "tek zato što je jeftino". Razmislite o trendi bojama - pastelnoplavoj, bebi roze, svetložutoj? U galeriji slika pogledajte i kako se oblače žene u Italiji, a pročitajte i koje greške u oblačenju ne treba da napravi nijedna žena.

Instagram / gibi_trieste Kako se oblače moderne Italijanke

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.