Kad na Instagramu lepotice objave čarobne slike uz opis "ovakva sam se jutros probudila", svi već znamo da je to namešteno.

Svi smo ujutru čupavi, malo naduveni, suvih usana, nekad i malo crvenih očiju... Ali ono što nas najviše brine, to je da li imamo neprijatan zadah iz usta, a poneko se sekira i zbog kose koja se - preko noći - zamasti.

"Da biste predupredili ovakve situacije, dobro dođu dve sitnice koje staju čak i u manju tašnu kakvu nosimo u večernji izlazak", kaže gospođa Svet, u čije se savete o higijeni pouzda skoro milion njenih pratilaca na Instagramu.

momak i devojka u krevetu 2.jpg
Shutterstock  

"Uvek u tašni treba da imate jednu ili dve kalodont tablete", kaže ova influenserka. "Premda se i pasta  za zube u tabletama, po pravilu, malo trlja četkicom pa tek onda ispere, možete i samo da ih malo prožvaćete i ostavite da deluju dok ste u toaletu i zatim isperite usta", kaže ona.

Drugi problem se rešava pomoću mini pakovanja šampona za suvo pranje. Ako vam se kosa brzo masti, nekad čak i preko noći, možete šampon za suvo pranje upotrebiti uveče ili ujutru, kosa će vam biti sveža i mirišljava.

Pročitajte i šta da radite ako se nađete u toaletu u restoranu, a nema WC papira.

BONUS VIDEO: 

Zašto su stalni zubi žuti Opis: Zašto stalni zubi izgledaju žuto TikTok/ weisstorortho

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.