Za lepu i jaku kosu je neophodna redovna nega. I sami možete da je napravite, kod kuće, i to veoma jednostavno.

Aloja vera je glavni sastojak koji vam je potreban. List biljke je bogat vodom koja hidrira kožu glave i pomaže da se izborite sa svrabom ili perutanjem. Pored toga, uticaće na to da dlake izgledaju uredno. Aloja sadrži vitamine i enzime koji mogu da poboljšaju izgled kose, ali i zdravlje vlasišta.

Pogodna je za sve tipove i što je još važnije, nema neželjenih efekata, ali najviše će pomoći onima čija je koža glave suva.

Da biste napravili masku potrebni su vam sveži listovi aloje ili aloja gel kupljen u apoteci, kao i ulje po izboru (kokosovo, maslinovo ili arganovo). Ako imate aloju kod kuće, odsecite listove, presecite ih po dužini i kašikom sastružite gel. Pomešajte 3-4 kašike ovog gela sa 5 kašika ulja i sve dobro sjedinite, tako da postane pasta. Možete da dodate i još neke hranljive supstance poput jabukovog sirćeta ili ulja čajevca. Ako vam je kosa mnogo suva, možete da povećate količinu ulja.

Nanesite masku ravnomerno na svaki deo kose i prekrijte sve kesom ili kapom za tuširanje. Ostavite da deluje minimum 15 minuta, a onda isperite kosu šamponom koji uobičajeno koristite. Ako želite, upotrebite i balzam, ali i bez njega će kosa biti sjajna i izgledati negovano, zahvaljujući svojstvima aloje.

Rezultate ćete videti već nakon dva ili tri nanošenja. Ponavljajte postupak svake nedelje, ako želite da sačuvate bujnost i sjaj kose.

Pogledajte i gde grešite kad sušite kosu.

BONUS VIDEO:

STEPENASTO ŠIŠANJE NAJBOLJA FRIZURA ZA ŽENE 50+ TikTok/bishop_branding

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.