Negovana kosa i uredna frizura je mnogim ženama na prvom mestu, ali to najčešće zahteva česte posete frizerskim salonima i iziskuje mnogo vremena. Kada je osušite kod kuće, ne izgleda toliko dobro kao kada sve to odradi profesionalac. Gde grešite? Postoji nekoliko ključnih stvari na koje treba da obratite pažnju, ako želite lepu frizuru i negovanu kosu.

Na prvom mestu je ugao pod kojim držite fen i četku. Usmerite fen od korena ka krajevina i postavite ga pod uglom od oko 45 stepeni u odnosu na četku. Ne prislanjajte fen potpuno uz dlaku, već se trudite da rastojanje bude minimum 2 centimetra. Sušite najpre koren, jer će se krajevi svakako sušiti tokom celog procesa, a ukoliko ih osušite na početku, postaće previše suvi i počeće da se lome, krzaju i pucaju.

Budite pažljivi kada birate temperaturu i jačinu grejanja i nemojte da držite fen na jednom mestu duže od 3 sekunde. Frizeri preporučuju da pre nego što počnete da sušite kosu usmerite fen ka koži na podlaktici. Ukoliko vam je previše toplo, nemojte da koristite tu temperaturu ni za sušenje kose, jer je koža glave takođe osetljiva.

Pre nego što posegnete za fenom, nanesite na vlasi zaštitu u vidu spreja, seruma ili losiona. Preporučljivo je da delite kosu na pramenove i da svaki sloj sušite pojedinačno. Takođe, ukoliko koristite presu ili figaro, potrudite se da ih redovno čistite, jer proizvodi koji se na njihovoj površini nakupljaju mogu da budu kobni za vašu kosu.

Kada birate češalj ili četku, potrudite se da budu od prirodnih materijala poput drveta, a metal posebno izbegavajte, jer se veoma brzo zagreva, pa može da nanese štetu vašoj kosi.

Pogledajte i kako da uvijete kosu u talase pomoću čarapa.

BONUS VIDEO:

Kako napraviti savršenu messy bun frizuru Instagram/hairby_chrissy

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.