Da li biste voleli da sami dizajnirate svoj osmeh - da bude baš onakav kakav vi želite da bude? Moderni estetski stomatolozi kakvih je u svetu sve više kažu da mogu da isprave svaki nedostatak, ali da to zavisi od želja kao i finansijskih mogućnosti pacijenta.

Dr Džef Golub-Evans, poznati stomatolog sa Menhetna, koji radi sa najlepšim ženama sveta, koristi zanimljivu klasifikaciju pomoću koje uspeva da se dogovori sa svakom damom o tome šta stvarno želi.

Prvu vrstu osmeha on naziva "se*si osmeh". Njega karakteriše razlika u dužini prednja dva zuba u odnosu na ostale. Po rečima dr Evansa, malo duže gornje "jedinice" asociraju na mladost i toplinu, a ovaj tip osmeha pristaje najbolje ako imate privlačan nos, malo oštriju bradu i napućene usne.

osmeh skarlet johanson lepi zubi 0057545199-min.jpg
Profimedia 

Da li se sećate kako je Skarlet Johanson izgledala u najmlađim danima? Upravo kraće "dvojke" se uklapaju u opis "se*si" osmeha koji je toliko privlačan kod dama. Danas ona ima drugačiji oblik zuba i svakako joj je celokupan izgled zreliji.

osmeh zubi skarlet johanson 0868568699-min.jpg
Profimedia 

"Sofisticirani osmeh" karakteriše ravna horizontalna linija na kojoj se završavaju vaši gornji zubi. Svi oni su iste dužine i dr Evans kaže da takav izgled asocira na mudrost i zrelost. Kažu da je osmeh Kejt Midlton jedan od "najskupljih" na svetu, a koštao je mnogo zbog "savršenih nesavršenosti" koje su primenjene. Upravo on ima tu ravnu crtu.

kejt midlton 0533493888.jpg
Profimedia 

Ovakav osmeh naglašava širinu donjeg dela lica i odličan je za izduženi oblik kome treba "dodati" malo ovala. Nasuprot tome, ne preporučuje se damama sa četvrtastim ili okruglim licem.

"Sportski" omeh ima pomalo varljiv naziv, jer biste rekli da pristaje atletski građenim damama. Međutim, on je zapravo kombinacija "seksi" i "sofisticiranog" osmeha. Gornje "jedinice" su malo duže od ostalih zuba, ali ne previše. Ovakav osmeh deluje toplo i neformalno, preporučuje se onim damama koje ne vole ni prvu ni drugu krajnost.

eva longorija 0874592556-min.jpg
Profimedia 

Pročitajte i kako je zubar u Turskoj upropastio ženi zube.

BONUS VIDEO:

EVO ŠTA MOŽETE URADITI UKOLIKO HOĆE DA VAM NAPLATE PROVIZIJU KOD ZUBARA: Zahvalite se i kažete da ćete ih prijaviti inspekciji! Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.