Nega lica na pravi način je cilj svake žene, a kada je ton kože bleđi, nežniji, teže je sačuvati blistav ten i izbeći fleke od sunca i druge nesavršenosti. Kako to rade Skaninavke? Poznate su po svetloj kosi i čistoj koži, a za njihov izgled je značajno 5 stvari.

1. Prirodna kozmetika

Iako imaju manje dnevnog svetla od ostatka Evrope i većinu vremena provode napoju u borbi sa vetrovima, Skandinavke umeju da zaštite kožu na odgovarajući način. Nose minimalno šminke i trude se da koriste proizvode koji su prirodnog porekla. Najčešće biraju maske na bazi pčelinjih proizvoda i kreme sa ekstratima umirujućih biljaka.

2. Odmor

Skandinavci imaju poseban pristup spavanju, uveče se trude da odvoje dovoljno vremena za rituale poput šolje čaja, knjige i sličnih stvari. Rano odlaze u krevet, rano se bude i trude se da tokom noći imaju što kvalitetniji san i da ih ništa ne ometa.

3. Hladna voda

Za Skandinavke je tuširanje hladnom vodom još jedan uobičajeni ritual. To može da ima pozitivne uticaje na kožu tako što sužava pore i poboljšava cirkulaciju. Takođe, za svakodnevno umivanje uvek koriste hladnu vodu.

4. Redovna zaštita od sunca

Skandinavke su dosta povezane sa prirodom i provode veliki deo dana na otvorenom. Vode aktivan život, često su u parkovima, u kampovima i na svežem vazduhu. Zbog toga se u njihovoj torbi uvek nalazi krema sa zaštitnim faktorom. Ne propuštaju da zaštite kožu od sunca i tako sprečavaju pojavu fleka ili nesavršenosti.

5. Zdrava ishrana

Za zdravu kožu je veoma važno na koji način se hranite. Na prvom mestu treba da se nađu zdrave, sezonske namirnice, lokalno voće i povrće, kao i dosta ribe i morskih plodova. Skandinavci generalno jedu više žitarica i to od celog zrna, dok prerađenu hranu izbegavaju. U njihovom frižideru su uvek proizvodi bogati kolegenom i vitaminima, što ima pozitivne efekte na kožu.

Pogledajte i 10 trikova Skandinavki za sreću.

BONUS VIDEO:

DOKTORKA NE STAVLJA BOTOKS U ČELO instagram/drdorisday

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.