Cecilija Blomdal (ili Sejsejlija, kako se ime još može izgovoriti) živi u Svalbardu, na severu Norveške, a na TikToku je pokazala kako se u Skandinaviji sprema krevet.

Više od dva miliona njenih pratilaca oduševljeno je, pre svega, činjenicom da joj i muž u tome pomaže, a evo u čemu je njen trik za udobno spavanje i srećan brak.

Ona je Šveđanka i objasnila je po čemu se razlikuje skandinavsko spremanje kreveta od onog u Americi. Za početak, obavezan je tanak dušek preko uobičajenog madraca. Kod nas bi se to zvalo naddušek i on ima svoju posebnu presvlaku.

Međutim, najveća "tajna" je - to što ona i muž ne dele - jorgan! "Znam da je to neobično u Americi i uvek dobijem mnogo komentara kad pokazujem kako presvlačim posteljinu", napisala je Sejselija. "Ali mi u Skandinaviji obavezno imamo dva jorgana", objasnila je, snimajući kako sa mužem prostire posteljinu na kratko sunčanje i luftiranje.

Život u blizini Severnog pola znači da ni za sunčanje posteljine nema mnogo vremena, ali uživanje nastupa kad se ona i suprug ušuškaju pod tek presvučene jorgane. Prema podacima TikToka, spavanje udvoje može biti problem - haštag #couplessleepingproblems ima skoro pet miliona pregleda!

Kako te probleme izbegava Cecilija, pogledajte u video snimku!

Kako Šveđanke spremaju krevet Tiktok/sejsejlija

Tekst: Lepa&Srećna