Nakit može da bude ključni element vašeg izgleda i da transformiše brojne modne kombinacije, ali važno je da ga uskladite i sa tonom kože. Nije svejedno da li birate srebrnu, zlatnu ili rozikastu nijansu. Dizajnerka nakita Šarlot Blejkni, sa dugogodišnjim iskustvom šminkerke na fotografisanju za modne časopise, istakla je da nakit ima gotovo istu ulogu kao i šminka. Baš kao što pravom šminkom možete da istaknete lepotu, pogrešan izbor može negativno da vam utiče na izgled.

Svetla koža

Ako imate svetlu kožu, sa crvenim podtonom, Šarlot savetuje da izbegavate roze zlato, jer će ono naglasiti upravo taj ružičasti ton. 

"Na bledoj koži srebro izleda sveže, naročito kod onih koji imaju svetlu ili plavu kosu", ističe ona. Odaberite srebnkaste tonove i nežne, elegantne modele nakita. Ako želite da nosite žuto zlato, fokusirajte se na samo jedan komad: na primer ili stavite prstenje, ili narukvicu. Takođe ne stavljajte u isto vreme i munđuše i ogrlicu, ako želite da postignete najbolji efekat. 

shutterstock_2142373621 (1).jpg
Foto: Shutterstock Srebrni nakit

Maslinasta koža

Ako imate maslinastu boju kože, vi ste zaista blagosloveni kada je reč o izboru nakita, jer vam svaka boja pristaje. Možete da nosite srebro, zlato bilo kojih tonova, drago kamenje i druge elemente. Svaka vrsta metala će izgledati upečatljivo. Možete da se opustite i da kombinujete čak i nekoliko različitih modela iste vrste nakita, to će doprineti mladalačkom i zanimljivom izgledu. 

Tamna koža

Ako imate taman, preplanuli ten, na vašoj koži će podjednako dobro izgledati zlatni tonovi. Čistoća zlata, diktira intenzitet žute – što zlato ima više karata, žuta postaje dublja i bogatija. Ovi dublji, zlatni tonovi su stvoreni za žene tamnije puti. Takođe, srebro može lepo da vam pristaje, ali sa nakitom te vrste ipak budite opreznije ako želite da nosite više komada istovremeno. 

shutterstock_2358294709 (1).jpg
Foto: Shutterstock Zlatni nakit je bolji izbor za tamnopute

Da li se zlato i srebro kombinuju?

Ranije je bilo nezamislivo da se pored srebrne narukvice nađe i zlatna, ili čak da se srebrni prsten istovremeno nosi sa zlatnim minđušama. Danas, međutim, mnoge dame su otvorene za eksperimentisanje, što Šarlot potpuno podržava. Nakit treba da bude odraz vaše ličnosti, te ako ste slobodnijeg duha, pustite mašti na volju i osmelite se u kombinacijama. Možda ćete zaista postići sjajan efekat.

Pročitajte i koji je najmoderniji nakit ove godine.

BONUS VIDEO:

NJEN NAKIT NOSE OVE NAJVEĆE ZVEZDE! Znamo je iz serije Bolji život, a kod Gajića iznela neverovatnu životnu priču Kurir TV

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.