Moda za promenljivo vreme ima samo jedno pravilo - obucite se slojevito! Čak i u zemljama u kojima ne slušaju savete omiljene Nade Macure, ovo se primenjuje u svim prelaznim godišnjim dobima.

Da biste ovog proleća bili spremni i za sunce i za kišu, ali i bili uvek moderno odeveni, potrebno je samo da odaberete šik "slojeve" za svoje modne kombinacije.

Počnimo od osnovnog - jednostavne majice. Ovo je komad koji treba imati u više boja i koji će vas odlično služiti sve do vrelih dana. U modi je rebrasti pamuk, ali i tanak viskozni konac - i jedno i drugo materijali koji će vas lepo grejati ispod narednih slojeva. Model može da bude s kratkim rukavima, a još bolje i bez njih, samo sa širokim bretelama.

moda kombinacije za prolecno vreme 2-min.jpg
Instagarm / lydiajanetomlinson 

Tanak džemper je drugi sloj koji osigurava toplotu u ranim jutarnjim satima. On se, tokom dana, pretvara u aksesoar, jer je izuzetno moderno nositi ga preko ramena i oko vrata. Zamenite njime tople šalove i ne libite se da ga ogrnete čak i preko mantila. Uklapa se dobro i uz farmerke i uz poslovne pantalone šireg kroja.

moda kombinacije za prolecno vreme charlottebuttrick 11 e d-min.jpg
Instagram / charlottebuttrick 

Konačno - njegovo veličanstvo mantil. Ove sezone se vratio u svim dužinama - kratkim čak i samo malo ispod struka, ali i dugim skoro do zemlje. Izaberite tanak materijal i moći ćete da ga nosite i kad dosta otopli, a sa majicom i džemperom je pun pogodak za hladna jutra i večeri.

Zavirite u našu galeriju slika, oduševićete se - imamo za vas modne kombinacije za sve varijante promenljivog vremena! I ne propustite najbolji izveštaj sa modnog događaja godine - Met Gala 2024.

Instagram / lydiajanetomlinson Majica, džemper i tanak mantil - to su elementi za modne kombinacije ovog proleća.

 BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.