Nega kose je važna tokom cele godine, ali zahteva posebnu pažnju kada se približe topli, sunčani dani. Ako imate problema sa opadanjem kose ili želite da ojačate koren, isprobajte prirodni losion koji može da vam bude od pomoći. Napravićete ga vrlo jednostavno, bez mnogo novca, a što je najvažnije, ovo blago sredstvo vam neće oštetiti kožu glave.

Kako da pripremite prirodni losion za negu kose?

Postupak pripreme prirodnog losiona za kosu je veoma jednostavan. U činiju stavite šaku suvog lovorovog lista (možete ga pronaći upakovanog u kesice u bilo kojoj prodavnici, a ukoliko ste u prilici, možete da koristite i sveže liske). Dodajte nekoliko suvih cvetova po izboru, šaku lavande i šaku ruzmarina. Možete da koristite svež ili suvi ruzmarin. Prelijte sve biljke vrućom vodom, a zatim ostavite da odstoji neko vreme i da se potpuno ohladi. Procedite losion i sipajte ga u bocu sa nastavkom za prskanje. Nanesite losion na teme nakon što oprete kosu, a onda je regularno osušite i oblikujte.

Ovaj losion će pomoći da sprečite opadanje kose i da ojačate koren vlasi. Koristtie ga nakon svakog pranja dok ne potrošite pripremljenu količinu, a zatim ponavljajte postupak dok ne primetite rezultate.

Pogledajte kako da pripremite prirodni losion za jačanje korena kose.

 Pročitajte i kako da očistite presu ili figaro.

BONUS VIDEO:

Kako napraviti savršenu messy bun frizuru Instagram/hairby_chrissy

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.