Otkako je kralj Čarls na terapiji zbog karcinoma, kraljicaKamila je morala da nastupi umesto njega na mnogim javnim događajima, pa je tako bilo i na Dan Komonvelta.

Uz nju je bio princ Vilijam, i on sam pošto se Kejt Midlton još uvek oporavlja posle operacije. Pored nekima neobične činjenice da su sad "dvojac" budući kralj i žena koju su optuživali da je ljubavnica njegovog oca, još jedan detalj je privukao pažnju mnogih.

Reč je o komadu nakita koji je dugo stajao van očiju javnosti, jer ga je prethodna vlasnica, kraljica Elizabeta retko nosila. 

kamila i bros 0856124130-min.jpg
Profimedia 

U pitanju je broš od akvamarina uokviren dijamantima, za koji se smatra da je možda pripadao još kraljičinoj majci, kraljici Aleksandri. Poznato je da je Elizabeta imala najveću kolekciju vrednih broševa i često bi birala one koji su imali neko lično značenje za nju.

Ukupno je posedovala više od stotinu broševa, a prvih 25 su zajedno vredeli više od 90 miliona funti. Elizabeta je bila majstor da se dotera tako da svi gledaju samo u nju. Nosila je jarke, pa čak i drečave boje i govorila: "Narod želi da u masi prvo ugleda svoju kraljicu". 

kamila i bros 0856124124-min.jpg
Profimedia 

Birala je elegantne šešire, volela upečatljiv nakit i oblačila se u jednu boju od glave do pete. Kamila je dobro naučila lekciju, ali se trudi da "ne bode oči" bilo kome. Zato se obukla u jednu boju, ali ne previše drečavu - tirkiz, izabrala veoma efektan šešir i stavila izuzetno lep broš.

Nije htela neki koji je previše drag Elizabeti, to ne bi bilo lepo prihvaćeno. Međutim, o krupnom akvamarinu i dijamantima danas pričaju svi, pa je njena ideja sasvim uspela. Ne propustite da vidite i kako Kamila izgleda u farmerkama. 

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.