Ajlajner treba da birate u skladu sa bojom očiju, tenom i ciljem koji želite da postignete. Crni ajlajner je vezan za klasičan izgled, dok je braon ajlajner modernija opcija i ponekad veoma primamljiv izazov za one koji vole da eksperimentišu.

Braon ajlajner je pogodniji za svakodnevnu varijantu šminkanja, nežniji je od crnog i idealan je kada želite blag izgled i "mekšu" šminku. On se posebno preporučuje za svetliji ten, kao i za zelene ili sivkaste boje očiju. Braon ajlajner ima različite varijante: ako volite da budete jedinstvene, možete da se odlučite za nijansu sa dodatkom bronzanog ili crvenkastog tona.

Crni ajlajner je pogodan za efektniju šminku. Ako želiteglamurozan stil i izgled poput Elizabet Tejlor, onda je on prava opcija za vas. Efekat mačkastih očiju ćete najbolje postići uz crni ajlajner, a njegova prednost je i u tome što se dobro uklapa uz svaku boju očiju. Plavim i zelenim očima će postaviti kontrast, a tamno smeđim će dodati na glamuroznosti. Bilo da se odlučite za braon ili za crni ajlajner, budite sigurne da jedna crta na očima menja kompletnu šminku.

Pročitajte i kako da uspešno nanesete ajlajner.

Bonus video:

puppy ajlajner TikTok/slaybyjess

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.