Već neko vreme na mejk-ap sceni vlada "njegovo veličanstvo ajlajner", zahvaljujući kome se dobija izduženi, zavodljiivi oblik očiju. Jedni će reći da tako žena podseća na sirenu, drugi da dobija prelep mačkasti pogled.

Sada je jedna dodatna crta promenila sve i uvela novu modu šminkanja. Mini revoluciju donosi naglašavanje unutrašnjeg ugla oka. Glamur starog Holivuda nalaže da se ajlajnerom ocrta čitav gornji kapak. Međutim, za glamur 21. veka, crta se prekida na sredini, ali se produžava na unutrašnjem i spoljašnjem uglu oka... evo kako!

Slično "krilcima" koje šminkeri crtaju na spoljašnjem uglu, sada se linijom naglašava i obično bezbojni deo uz suzni kanal. Tu obično nema ni trepavica ili su vrlo retke. Najčešće se nanosi samo korektor za podočnjake i, eventualno, neka svetla senka.

ajlajner 2-min.jpg
Instagram / cgonzalezbeauty 

Nije ni čudo što su baš tu mejk-ap artisti našli novo polje da se razigraju, pa tako ajlajner dobija još više na značaju. Važno je ne preterati, time šte biste dodali neke opterećujuće senke. Neka ona ne bude prejaka.

Upravo na svežem, jednostavno obojenom kapku, može da dođe do izražaja ovaj efekat. Smele dame će se čak odlučiti i za ajlajner u boji, a evo i inspiracije za šminku kompletnog lica.

Instagram / cgonzalezbeauty Tiptop šminka!

Tekst: Lepa&Srećna