Svaka žena voli da zablista za Novu godinu, ali to ne znači i da želi da bude obasuta šljokicama od glave do pete. Naprotiv, mnogim damama smetaju čestice "glitera" koje nekad ne mogu da skinu danima sa kože. 

Drugima upadaju u oči, lepe se za trepavice, jednom rečju - presedne im svečani mejk ap! Zato vam predlažemo oprobanu "smokey eye" tehniku, samo ovog puta na "nude" način. 

Navikli smo da se za ovu vrstu šminkanja koriste prave boje dima ("smoke" - dim na engleskom) - crnu i sivu. Međutim, pokušajte da njih zamenite bež i braon senkama. Dobićete jednako zavodljiv efekat, samo malo nežniji - idealan za Novu godinu.

senka-min.jpg
Shutterstock  

Pre nanošenja šminke, dobro pripremite kožu - treba da bude čista, suva i dobro hidrirana. Sačekajte da serumi i kreme lepo upiju. Nanesite svetlu senku sve do obrva, a zatim uokvirite trepavice tamnobraon bojom. Najtamniju nijansu nanesite u spoljnom uglu oka. 

sminka 2.jpg
Shutterstock  

Dodajte maskaru, malo rumenila visoko na jagodice i ruž u bež ružičastim tonovima i spremni ste za uživanje u novogodišnjem slavlju. Pogledajte koliko je lepo i lako u ovom video snimku! I ne propustite tekst o tome kako se šminka Eva Longorija - ona kaže da je bila "ružno pače", a pogledajte je sada!

ŠMINKA ZA DAN I VEČE Instagram/livjudd

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navodenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišcenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.  

BONUS VIDEO:

Latte makeup trend je idealna šminka za leto TikTok/danielllestrada

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.