Cipele koje će ovog proleća i leta biti top trend oduševiće mlađe, ali i starije žene, jer podjednako dobro stoje svima. Reč je otakozvanom modelu "slingbek" (slingback) cipela, koji je još tokom prošle sezone ušao na velika vrata i koga su brojne modne kuće izgurale u prvi plan.

Cipele su sa otvorenom petom, najčešće sa špicastim vrhom, a štikla je visoka najviše 5 centimetara. Ove sezone gotovo da ne postoji brend koji nije ispratio ovaj trend i uvrstio ovaj šik model u svoju prolećnu ponudu.

shutterstock_1573243090 (1).jpg
Foto: Shutterstock Slingback model cipela

Cene ovakvih cipela se kreću od nekoliko hiljada dinara do nekoliko stotina evra, u zavisnosti od modela i brenda. Priuštite sebi ovakve cipele i budite sigurni da ste uložili novac u komad koji je nosiv uz svakodnevne kombinacije, ali i uz vrlo elegantnu garderobu.

Ovaj model dosta podseća na stil poslednjih decenija prošlog veka, i podjednako dobro se uklapa uz ležerne farmerice ili pantalone širokog kroja kao i uz elegantne komade. Pogodan je za dame koje ne žele visoku štiklu iz estetskih ili zdravstvenih razloga.

shutterstock_1785304289 (1).jpg
Foto: Shutterstock Slingback model cipela

Pročitajte i kako da vas ne žuljaju nove cipele ili baletanke.

BONUS VIDEO:

Svetlucave cipele koje su viralne na mrežama i u kojima noga izgleda tako wow TikTok/syedassb/xxhks

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.