Nije tako lako promeniti navike u šminkanju, osim za one žene kojima je šminka pravi hobi. Većina najviše voli da se prepusti rutini, brzinski nanese uobičajene proizvode svakog jutra i posveti se uobičajenim poslovima.

Saveti Mindi Džin na Instagramu su popularni baš zato što i ne traže velike promene. Sada je pokazala kako sa istom olovkom za obrve, ajlajnerom i olovkom za usne možete da postignete efekat podmlađenog lica

Popularna blogerka je odlučila da efektnim poređenjem pokaže koliko male promene mogu da daju upečatljive rezultate. 

Na levoj strani lica je ajlajnerom izvukla crnu u dužini gornjeg očnog kapka, a spoljašnji ugao obrve malo oborila. Nasuprot tome, na desnoj strani lica je obrva blago uzdignuta, a ajlajner na kapku nešto duži. 

sminka obrve-min.jpg
Shutterstock  

Rumenilo je, takođe, stavila na različite načine - na levom obrazu, na jagodicu koja se jasno istakne kad se nasmešimo, a na desnom nešto više ka oku. 

Na kraju, na ustima je primenila već poznati trik kojim se imitira efekat filera za "ruske usne" - olovkom se iscrtavaju samo srednji deo, a krajevi usana mažu isključivo karminom. Tako će sve sitne bore oko usana biti manje vidljive.

Mindi Džin je na kraju video klipa pokazala koliko se razlikuju leva i desna strana lica - njene obožavateljke kažu desna deluje mlađe i svežije! Kako se vama čini? Ne propustite i savete za izbor boje karmina.

ŠMINKA ZA PODMLAĐIVANJE IDEALNA ZA ŽENE 40+ Instagram/simply_beautiful_by_mj

BONUS VIDEO: 

ŠMINKA ZA DAN I VEČE Instagram/livjudd

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.