Bilo da imate uobičajeni sistem šminkanja ili volite da eksperimentišete, važno je znati koje nijanse ističu ono najlepše na vama.

Ključno je da odaberete tonove koji se već mogu videti u vašim očima ili na kosi. Žene sa smeđim očima imaju na raspolaganju naročito široku paletu ruževa, jer je braon mešavina sve tri osnovne boje.

Uz smeđe oči se uklapaju najrazličitije nijanse, a najčešće se koriste boja šljive, maline ili tamnoružičasta. Ovo su jake boje koje prave dobar balans.

ruz sljiva sminka.jpg
Shutterstock  

Ukoliko želite da napravite jak kontrast, odaberite rubin crveni ruž. U tom slučaju, oči našminkajte neutralnim senkama - zlatna, šampanjac, bronza ili toup su dobre varijante.

crveni ruz za usne sminka.jpg
Shutterstock  

Koralni ruž je malo smelija opcija, ali i ako su oči našminkane smeđim senkama, dobićete šik izgled. Dodatno, probajte da ponovite i tračak korala na očima i obrazima.

koralni ruz za usne sminka.jpg
Shutterstock  

Ako volite prirodan izgled, svakako probajte prljavoroze ruž. Za hladan podton kože, treba uzeti roze sa tragovima ljubičaste, dok će topao podton bolje izgledati uz sličnu roze nijansu.

roze ruz za usne sminka.jpg
Shutterstock  

Na kraju, "nude" ruž odgovara baš svima, pa i damama smeđih očiju. Za prirodan izgled, oči našminkajte nijansama bakra i zlata, a ako želite imidž kao sa piste, probajte jake senke poput lila ili tirkiza, kao i ajlajnere u istim bojama.

ruz za zene sa smedjim ocima.jpg
Shutterstock  

 Pogledajte i koja je frizura najlakša za održavanje, bićete oduševljeni!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

KAKO SE MODERNO NOSI RAJF Instagram/makeupbyhind.ob