Spuštanje spoljnih uglova obrva je prirodan efekat koji uzrokuje proces starenja. Kako godine prolaze, tako se gubi tonus kože, ali nestaje i deo masnog tkiva ispod nje.

Zato čitavo lice gubi na jedrini, ali izgled regije očiju zavisi i od oblika samih obrva. Jedna tiktokerka je pokazala kako možete da ih doterate tako da dobijete izgled kao posle skupe estetske intervencije. Nije vam potreban ni fejslifting, a ni tetovaža.

"Ja izgledam kao da sam upravo izašla sa nekog luksuznog tretmana, bukvalno mi se promenilo celo lice", tvrdi Jasmin. Njena tajna je u uklanjanju spoljnih vrhova obrva, ali ovo sledi tek pošto prethodno dobro proučite svoje proporcije.

sminka obrve-min.jpg
Shutterstock  

Potrebno je da postepeno izjednačavate donju liniju obrva sa gornjom, propuštajući da očupate dlačice koje ste ranije uklanjali. Tako dobijate deblje obrve u donjem delu.

Sa druge strane, počnite i da podižete liniju po kojoj uklanjate dlačice kako se, s pincetom, bližite spoljašnjem kraju. Tako nastaje oblik nalik moderno tetoviranim obrvama - sa uzdignutim vrhom. Pogledajte kakav je efekat dobila Jasmin ovakvim postupkom.

Tekst: Lepa&Srećna