Kozmetičari i dermatolozi naglašavaju da čačkanje, ceđenje i stiskanje mitisera nikako nije preporučljivo, jer ćete na taj način svojoj koži naneti više štete nego koristi. Važna je pravilna nega, a tu se ubrajaju i prirodne maske za lice.

Mitiseri se javljaju kada se pore zapuše zbog nakupljene masnoće, bakterija i mrtvih ćelija kože. Ukoliko želite da smanjite pojavu mitisera, pore moraju da budu čiste. 

Jedan od načina da to postignete su i prirodne maske za lice, koje možete lako i brzo napraviti u svom domu, od sastojaka koje imate u kuhinji. 

Zeleni čaj je jedan od sastojaka koji je prepun antioksidanata i pomaže da mitiseri lakše izađu iz pora.

zeleni caj
Youtube / Something's Cooking With Alpa 

U posudi pomešajte tri kašičice zelenog čaja, jednu kašičicu smeđeg šećera i pola kašičice limunovog soka. Stavite masku na lice i ostavite da stoji 15 minuta, a zatim isperite.

Još jedan sastojak koji može da vam pomogne u ovoj borbi jeste belance. Ono sužava pore i tako sprečava ulazak nečistoća u njih.

zena maze kremu na lice 0601012817.jpg
Profimedia 

Odvojite belance u posudu i dodajte četiri kašičice soka od limuna i kašičicu meda. Pre nego što stavite masku, naparite lice kako bi se pore raširile. Zatim obrišite lice i nanesite masku. Držite je 15 minuta i isperite.

Tekst: Lepa&Srećna