Od tamnih podočnjaka do suvoće kože i preranih bora, mnoge problematične promene na licu mogu se sprečiti korišćenjem jogurta. Ne samo da je dobro da ga unesete u redovnu ishranu, već se savetuje i dermatološka upotreba.

Preporuka je da ga dvaput nedeljno koristite kao laganu masku, a to možete učiniti na dva načina.

Prvi je da nanosite čist jogurt, a da biste ga lakše namazali, poslužite se običnim tupferom od vate. U tacnu sipajte malo jogurta, zahvatajte pomalo tupferom i tako premažite celo lice. Ostavite da stoji dvadesetak minuta, pa isperite mlakom vodom i odmah namažite kožu hidrantnom kremom.

Drugi način je da jogurt pomešate sa malo skroba i umutite u glatku smesu. Nju namažite na lice, a ostatak procedure je isti. Idealno bi bilo da koristite pirinčani skrob.

jogurt.jpg
Shutterstock  

Kad se maska osuši, ovlaš istrljajte lice pa tek onda polako sperite masku, nežno se umivajući. Skrob ovako deluje i kao blagi piling, a i jogurt podstiče skidanje mrtvih ćelija kože zahvaljujući mlečnoj kiselini. Efekat je ublažavanje bora kao i crvenila.

Bioaktivni peptidi iz jogurta imaju antejdž efekat, a probiotici su "zadnja reč" mode u kozmetičkoj industriji. Isprobajte i vi dejstvo ovog pristupačnog sredstva za mini tretman kod kuće što pre. Ako osetite blago peckanje dok držite ovu masku na licu, ne brinite, to je očekivano.

zena maze kremu.jpg
Shutterstock  

Osobe sa osetljivom kožom mogu, u početku, držati ovu masku na licu samo minut-dva, pa postepeno povećavati dužinu delovanja jogurta sa skrobom.

Tekst: Lepa&Srećna