Svake sezone se pojavljuju novi trendovi šminke, dok drugi odlaze u zaborav. Ovo proleće pripremilo nam je brojna bjuti iznenađenja, a neke do sada omiljene tehnike šminkanja više se ne preporučuju.

Кrema za konturisanja lica

Istina je da proizvodi za konturisanje kremaste teksture daju odlične razultate, a posebno za fotografisanje. Ipak, ovog proleća krem-konture treba zameniti suvim blistavim bronzerom i nežnim rumenilima breskve. Naoružajte se dobrom četkom i nanesite proizvode laganim potezima kako biste stvorili veo na licu. Na ovaj način koža lice će izgledati sveže.

Mat karmini

Pravi hit poslednjih nekoliko godina ostaje u prošlosti: teške mat ruževe zamenile su blistave teksture. Hidratantni ruževi sa satenskom završnom obradom sada su na vrhuncu popularnosti. Lako se nanose čak i bez olovke, a, lagana tekstura ne naglašava pukotine i suve usne.

Sjaj

Кim Кardašijan, Rijana i Bijonse učinile su hajlajter jednim od osnovnih kozmetičkih proizvoda za svaku devojku, ali aktivni sjaj je zastareo. Zamenio ga je novi trend - staklena koža. To je glatka, negovana koža sa blagim vlažnim efektom. Može se kreirati sa blistavom bazom i podlogom sa prirodnom završnom obradom.

Intenzivne trepavice

Činilo se nemogućim da ćemo poznate ličnosti na crvenom tepihu moći da vidimo bez veštački trepavica, ali i to se dogodilo. Poznati šminker sada odbacuju veštačke trepavice i odlučuju se za laganu maskaru koja uokviruje pogled.

5 bjuti trendova koji se više ne nose
Shutterstock  

Počešljane obrve

Zalizane obrve, prema rečima stilista i šminkera, uvek su izgledale čudno i neprirodno, ali ovaj trend je opstajao skoro dve godine. Ovo je pravi antitrend - oblikujte obrve u skladu sa rastom kose za prirodan izgled. 

Izvor: Lepa&Srećna