Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STALNO MACKATE USNE A ONE SVE SUVLJE: Ako su ispucale i ljušte se, pomaže jeftino sredstvo kojeg ima svuda

Mažete usne iz sve snage, menjate grožđane masti i labelo s raznim ukusima, a sve više vas usta peku i ljušte se. Da li labelo dodatno isušuje usne? I šta pomaže da se ovi simptomi povuku...

 da li labelo izaziva zavisnost-min.jpg Izvor: Shutterstock

Da li je moguće da se razvije "zavisnost" od grožđane masti? Da li se dešava da što više mažete usne, one postaju sve suvlje, ispucale su i ljušte se? Nagomilavate proizvode, trošite sve više novca, ali ništa?

Ako osećate da vam ovi preparati više ne pomažu, moguće je da je otpočet jedan neprijatan krug događaja. On zavisi od sastojaka u stiku ili masti koje koristite.

Stikovi ili masti za zaštitu usana, kao i oni koji se reklamiraju kao sredstva za uvećanje, mogu imati veoma različit sastav.

Ukoliko se u njima nalaze mentol, salicilna kiselina ili fenol, izbegavajte takav proizvod. Neki ga primenjuju kako bi, navodno, podstakli "prirodno lučenje" i podstakli kožu da se sama "podmazuje". Lekari kažu da je to samo mit i da ovakva sredstva isušuju usne i čak izazivaju njihovo ljuštenje

 ispucale usne.jpg Izvor: Shutterstock

Što je tanji sloj zaštite, to su osetljivije na sve uticaje iz okoline. Takođe, mnoge od ovih grožđanih masti ili stikova  imaju dodate parfeme ili arome koje im daju ukus, kao i boju. Oni mogu da iritiraju kožu pa ih treba izbegavati, naročito kad su usne već ispucale. Tada mazanje ne donosi nikakvo olakšanje pa se čini da smo "zavisni" - stalno dodajemo još jedan sloj, a situacija je sve gora.

Najbolji su jednostavni proizvodi kod kojih najveći procenat sadržaja predstavlja vazelin. Kad ste napolju, treba da koristite stik sa zaštitnim faktorom protiv dejstva sunčevih zraka. U kući ili na poslu, slobodno mažite čist vazelin. On će brzo umiriti iritaciju i pomoći usnama da obnove svoj prirodan zaštitni sloj.

 vazelin.jpg Izvor: Shutterstock

Vazelin možete kupiti u svakoj apoteci ili parfimeriji i to veoma jeftino. Ne prihvatajte kad vam ponude ovu mast u "obogaćenoj" varijanti - sa vitaminima i sličnim dodacima, jer tu obično stiže i neki parfem, a nova iritacija je skoro zagarantovana.

Tekst: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije