Ulje argana u svet lepote stiglo je iz Maroka, gde su ga berberske žene vekovima koristile kako bi kožu održavale mladom, negovanom i zdravom.

Ovo ulje, naime, savršeno čisti lice, a uz to sprečava i starenje kože, pa ga nazivaju eliksirom mladosti. Sadrži antioksidanse, vitamin E i esencijalne masne kiseline koje hrane kožu i pomažu joj da bude jedra i blistava.

Arganovo ulje odlično je za hidrataciju, a i vrapci na grani znaju da je to jedna od najvažnijih stavki za lepu i zdravu kožu lica. Osim toga, ovo ulje štiti od slobodnih radikala i drugih štetnih materija iz okoline.

shutterstock_1620967141.jpg
Shutterstock  

Mnogi se plaše da nanose ulje na lice iz straha da će se ono na taj način zamastiti i da će se pore zapušiti, međutim bjuti stručnjaci tvrde da je taj stav pogrešan i da arganovo ulje balansira prirodnu proizvodnju sebuma, te time pomaže u borbi sa aknama i drugim nepravilnostima na licu.

Takođe, navode da je dobro za osobe koje se bore protiv ekcema, psorijaze i sličnih problema.

shutterstock_783420871.jpg
Shutterstock  

Arganovo ulje poznato je i po svom "antiejdž" efektu, budući da je bogato antioksidansima i da odlično štiti elastičnost kože, a s obzirom na to da je veoma lagano može se koristiti i za dnevnu hidrataciju kože, ali i za večernju negu.

Ukoliko ovo ulje koristite umesto kreme, onda ga nanesite na vlažno lice i laganim kružnim pokretima umasirajte dok ga koža potpuno ne upije. Ako ga, pak, koristite kao dodatak preparatima za negu, nanesite ga na lice onda kada biste inače naneli serum za lice.

Tekst: Lepa&Srećna