Manikir je deo redovne nege svih dama. Jedne sezone su u modi dugi nokti, sledeće kratki, a boje su tek promenjiva kategorija, od crvene, preko neon zelene, do crne. Većina voli da često menja boju laka na noktima, a ima i onih dama koje su verne samo jednoj. Iako ne postoje pravila koja slepo moraju da se prate, stručnjaci tvrde da je vreme da se okrenemo prirodnom izgledu, i što se tiče kose, šminke, garderobe, ali i boje laka na noktima. 

Drugim rečima, sada su u trendu "čisti" nokti obojeni veoma suptilnom nijansom (čak i providnom ili čak bez laka) tako da nokti izgledaju potpuno prirodno.

Upravo tom trendu pribegavaju kozmetički timovi prateći revije svetski poznatih brendova na vodećim nedeljama mode. Tom Bačik koji je zadužen za nokte poznatih dama takođe preporučuje prirodan izgled.

Nije slučajno što je ovaj manikir tako popularan kod najelegantnijih žena na planeti. Od pevačica i manekenki do dama sa kraljevskih dvorova.

profimedia-0446886763 (2).jpg
Profimedia 

Još jedan razlog zašto je ovo omiljeni manikir elegantnih žena je taj što je ova suptilna nijansa toliko šik, da izgleda "skuplje". Ma koliko lepo izgledali dugi nokti u jarkoj boji setite se samo Kejt Midlton i Megan Markl koje ma šta nosile, uvek imaju prirodne nokte.

Izvor: Lepa&Srećna