Mnoge žene imaju cilj da izgledaju mlađe nego što jesu. Redovno se neguju, koriste odgovarajuću šminku, piju dovoljno vode, treniraju, a odlazak kod estetskog hirurga je obično opcija koja se razmatra na kraju. Frizura se često zanemaruje, a stručnajci tvrde da je ona i te kako važan faktor izgleda.

Obično mislimo da je presudno da sakrijemo izdajničke sede vlasi, pa se redovno farbamo, ali caka je u načinu šišanja. To jako dobro znaju poznate dame iz Holivuda, odnosno frizeri koji su zaduženi za njihovu kosu.

"Rejčel" frizura

Glumica Dženifer Aniston godinama ne menja frizuru, a razlog za to sigurno nije jer nema ideju šta bi drugo nosila. Frizeri tvrde da je slojevito šišana kosa kakvu glumica nosi idealna za volumen, ali i za osveženje lica. Na taj način se pravi "vertikala" koja vizuleno sužava lice i čini ga mlađim. "Holivudska slatkica" ima pune 53 godine, a izgleda daleko mlađe, a jedan od razloga je upravo njena frizura koju i dame širom sveta obožavaju.

Frizure koje podmlađuju
Profimedia 

Bob sa šiškama

Urednica magazina "Vog" Ana Vintur jedna je od najmoćniji žena u svetu mode. Uvek je savršeno obučena, a njena frizura već ima status kultne. Ova ikona stila baš svakoga jutra ide kod frizera i to je razlog što je njena kosa uvek besprekorna. Vodeći svetski frizeri francuski bob već godinama favorizuju, pa ne čudi što sve više žena razmišlja da skrati kosu. U kombinaciji sa šiškama ova frizura definitivno "briše" godine i doprinosi mlađem i atraktivnijem izgledu. Zar sumnjate u izbor žene koja se godinama nalazi na čelu "modne Biblije"?!

Frizure koje podmlađuju
Profimedia 

Za koju god frizuru da se odlučite važno je da zapamtite da je samo negovana kosa lepa. Stručnjaci savetuju da posle 50. godine ne koristite sulfate na farbanoj kosi.

"Pored toga što ne treba da koriste proizvode sa sulfatima, žene starije od 50 godina treba da se postaraju da njihovi šamponi i balzami ne sadrže druge agresivne sastojke. Trebalo bi da tražite proizvode prirodnog sastava da biste izbegli ove sastojke. Takođe, treba koristiti sive prelive koji smanjuju žuti odsjaj koji je čest kod sede kose", kaže Sindi Markus, profesionalna frizerka u Las Vegasu i glavna urednica časopisa "Najnovije frizure".

Izvor: Lepa&Srećna