Mnogi od nas su završili sa godišnjim odmorima, a od letovanja su nam ostale samo lepe fotografije. Na odmoru često damo sebi oduška i što se nege tiče, kada su temperature vazuduha visoke posebno. Dešava nam se da preskočimo neke od rituala za negu kose što se i te kako održava na njen izgled. Ona je zbog toga suva i beživotna, a sjaj joj možemo povratiti maskama iz domaće radinosti.

Maska sa kokosovim uljem 

2 kašičice kokosovog ulja

1 jaje

1 kašičica meda

Zagrejte kokosovo ulje na pari ili u mikrotalasnoj. Posebno umutite jedno jaje, pa spojite sa toplim uljem i kašičicom meda. Sve dobro sjedinite, a zatim podelite kosu na pramenove i na svaki deo nanesite masku. Stavite kapu za tuširanje ili uvijte kosu u peškir i ostavite 30 minuta. Nakon toga operite kosu šamponom koji inače koristite. Praktikujte ovaj tretman bar jednom nedeljno i vaša kosa će sigurno vrlo brzo postati glatka, sjajna i jaka.

Maska sa medom

2 kašike meda

1 kašičica soka od limuna

2 kašike mlake vode

Med pomešajte sa jednom kašičicom soka od limuna, a zatim dodajte jednu do dve kašičice mlake vode - koliko je potrebno da masa postane homogena i lakša za nanošenje. Nanesite na kosu pramen po pramen, ostavite da deluje pola sata i isperite sa puno vode.

Izvor: Lepa&Srećna