Koliko god da se trudimo i bez obzira koliko kvalitetne preparate koristimo, kosa nam je uvek drugačija kada je opremo kod kuće u odnosu na to kada je opere frizer.

Kada smo "sami svoj majstor" kosa se brže masti, ne "pada" kako treba i uvek je naelektrisana. Već smo čuli da nema potrebe da kosu šamponiramo dva puta jer se na taj način aktiviraju lojne žleze na glavi, a važno je i kako se češljamo - od vrhova prema korenu.

"Većina uzme četku i krene od korena da se češlja. Iako, to može ići glatko, kasnije kad pogledate četku, videćete mnogo opale kose na njoj. Zato uvek krećite od vrhova pa kosu polako češljajte prema korenu", tvrde frizeri.

Postoji još jedna važno pravilo oko nanošenje balzama. Frizerka Rejčel Valejntan tvrdi da kosu treba prosušiti peširom pre nanošenje regeneratora. Svoju teoriju je demostrirala na slikovit način.

"Kao kad napravite čašu soka, što više vode dodate, to će sok biti razređeniji. Što manje vode dodate, sok će biti gušći. Što više vode imate na kosi, regenerator će biti razređeniji. U tom slučaju će mu biti potrebno mnogo više vremena da bi obavio svoj posao, a trošićete i veću količinu proizvoda. Dakle, kosu prosušite peškirom pre nego što nanesete regenerator, razlika će biti ogromna", objasnila je Rejčel.

Kako se pravilno stavlja regenerator tiktok/rachelvalentinehair

Za negu kose možete koristiti i jabukovo sirće. Pomešajte dve kašike sirćeta sa šoljom vode i time isperite kosu posle šamponiranja. Od jabukovog sirćeta možete da napravite i masku za kosu.

Pomešajte kašičicu sirćeta sa dve kašike maslinovog ulja i tri belanceta. Utrljajte u koren kose, stavite plastičnu kesu, i isperite nakon 45 minuta.

Izvor: Lepa&Srećna