Svaka žena pokušava da što više uštedi na kozmetici, ali da i dalje omogući sebi najbolju negu. Toga je svesna i dr Drej, čuvena jutjuberka koja savetuje da se opredelimo za kreme sa što kraćim spiskom sastojaka.

Ovu dermatološkinju verno prati više od milion fanova, a najviše je cene zato što kritički govori o skupocenim preparatima i daje preporuke za jeftinu negu. Sada je podelila i savete za štednju i otkrila da uopšte nije "zabranjeno" koristiti kreme za telo na koži lica.

"Često ćete čuti da je mleko za telo nekog posebnog sastava, ali to su puke marketinške priče", objašnjava dr Drej. "Koža je koža, pa slobodno možete da koristite mleko za telo za skidanje šminke sa lica. Takođe su odlični i hidro gelovi, namažite ih za negu i ne brinite", savetuje popularna Amerikanka. Prema njenim rečima, ni koža oko očiju nije preterano različita - nema razloga da se kupuju specijalne antirid kreme. I ono što vam ne odgovara, na primer, izaziva neku iritaciju na licu, nemojte bacati - svaka krema može da se iskoristi bar na nogama.

Drugi savet dr Drej je da svaki preparat za negu kože koristite tako što ćete ga sipati prvo na nadlanicu. "Nemojte da rasipate serume po dlanovima, upotrebite svoju nadlanicu kao slikarsku paletu", objašnjava ona. "Dovoljne su male količine svakog aktivnog sastojka, recimo, veličine zrna graška. Kad ga razmažete po licu, ostatak utrljajte na nadlanice, jer je i njima potrebna dodatna nega - na njima se vide godine."

Konačno, uopšte nije potrebno da neke aktivne sastojke - koji su u najskupljim preparatima - koristite svaki dan. "Slobodno preskočite dan, dva - recimo, ako koristite retinol", kaže doktorka. "Njegovo delovanje je kumulativno i ništa nećete izgubiti ako ga mažete samo dvaput nedeljno. To se odnosi na antiejdž upotrebu. Ako ga mažete zbog akni, onda radite prema uputstvu svog dermatologa."

Prema njenim rečima, često žene troše previše preparata i u nekim kremama i gelovima "ponavljaju" iste aktivne sastojke, a time  ne postižu jači efekat. "Smanjite broj flašica i teglica na polici u kupatilu i uštedećete novac, a nega će možda biti još bolja", poručuje ona.

Izvor. Lepa&Srećna