Verovatno ste i vi primetili koliko vam je kosa drugačija, kakve god preparate da koristite, kada je isfenirate kod kuće u odnosu na to kada je isfenira vaš frizer. U kućnoj radinosti je uvek nekako naelektrisana, brže se masti i ne "pada" kako treba. 

Stručnjaci tvrde da je nepravilno feniranje glavni uzrok suve i beživotne kose, i upozoravaju na greške koje pravimo. Jako je važno da fen ne držimo preblizu i da temperatura ne bude pojačana na maksimalnu.

"Držite fen na barem tri centimetra udaljenosti od kose i usmerite ga odozgo prema vrhovima – na taj način izbeći ćete pucanje kose", tvrde stručnjaci.  Najčešča greška koju pravimo je predugo feniranje - u želji da nam kosa lepo "pada" i frizura bude postojanija feniramo je duže nego što bi smeli.

"Nema potrebe da šamponirate kosu dva puta jer se na taj načn aktiviraju lojne žleze na glavi, a onda vam kosa postaje masnija. Jedno šamponiranje je sasvim dovoljno", rekla je Britanska frizerka Luis Galvin objasnila kako se pravilno koristi regenerator.

"Stavite regenerator na kosu i nemojte je potpuno isprati jer se tako proizvod ravnomernije rasporedi, a zatim kosu raščešljajte prstima od vrhova prema korenu. Zapamtite, vaši prsti su nežniji od četke. Ovo je posebno važan savet za ljude koji imaju dugu kosu i za žene koje su u menopauzi, jer im je kosa sklonija oštećenjima", dodala je frizerka i naglasila da je kosu pravilno češljati od vrhova.

"Većina uzme četku i krene od korena da se češlja. Iako, to može ići glatko, kasnije kad pogledate četku, videćete mnogo opale kose na njoj. Zato uvek krećite od vrhova pa kosu polako češljajte prema korenu", kaže ona.

Izvor: Lepa&Srećna