Spavate osam sati, redovno negujte lice, ali ipak se budite sa tamnim, otečenim kolutovima ispod očiju. Bez brige, imamo tri jednostavna rešenja koja će učiniti da izgledate sveže. Sve sastojke za “prvu pomoć“ verovatno već imate kod kuće.

Sok od krompira

Krompir je odličan izvor vitamina C, kalijuma i vitamina B6. Ukoliko vam tamne fleke na koži predstavljaju veliki problem, sok od krompira je i u tom slučaju delotvoran.

Kako koristiti: Izrendajte sirov krumpir i iscedite sok iz njega. Tu tečnost nanestite na tufere i držite na očima desetak minuta. Isperite lice, pa umasirajte na podočnjake malo maslinovog ulja. Bitno je da budete uporni jer oni koji su probali kažu da treba gotovo mesec dana upornog korišćenja za vidljive rezultate. 

Obloga od krastavca

Krastavac sadrži veliku količinu antioksidansa i može da izbeli tamne fleke sa kože.

Kako koristiti: Nekoliko debljih kriški krastavca stavite u frižider na pola sata, a potom ih stavite na oči i oko njih, pa držite 10 do 15 minuta. Na kraju lice isperite hladom vodom. Postupak ponavljajte svakog dana.

Kockice leda

Led ima odličan učinak na kožu - čini je elastičnom, izglađuje bore i smanjuje otekline. 

Kako koristiti: Napravite kocke leda pomoću obične vode, zelenog čaja ili mleka. Dobro očistite, zamotajte kocke leda u peškir i lagano pritisnite na oči kratko vreme.

 Izvor: Lepa&Srećna