Odlazak u frizerski salon je mnogim damama jedna od omiljenih aktivnosti. Nakon prave intervencije dobrog frizera osećamo se tako dobro da nam ni šminka na licu ne treba. Dobra boja, odgovarajuća dužina imaju efekat bolji od botoksa. Ipak, stručnjaci upozoravaju na najčešće greške koje mogu vizuelno da dodaju godine.


Preduga kosa dodaje godine

Retke su žene kojima stoji duga kosa kada zađu u neke "ozbiljnije godine". Dužina naglašava opuštene crte lica, pa je preporuka da zaboravimo kosu koja doseže do pola leđa. Dugi bob je, prema mišljenju frizera, najbolja opcija.

Stalno jedan isti oblik

Kada pronađu frizuru koja im odgovara, žene ne žele da je se odreknu godinama. Ipak, sve se menja - oblik i jedrina lica, trendovi, pa kako nam onda može dobro stajati ista frizura decenijama?

Boja je previše tamna

Pre svega je važno da boja kose odgovara tonu kože. Tamna kosa deluje oštro uz lice koje više nije jedro, a svetlije nijanse daju blaži prelaz i svežinu. Kosa koja je nekoliko nijansi svetlija uvek daje efekat punije kose i unosi dinamiku u ceo izgled.

Procvetali krajevi

Koju god boju i dužinu odaberete, najvažnije je da kosa bude zdrava i negovana. Ispucali krajevi ne dolaze u obzir. Redovno šišanje i nega su apsolutni prioritet.


Izvor: Lepa&Srećna