Ne postoje čudesne popravke lica i tela nakon pedesete godine, ali postoje zlatni saveti koji će naglasiti prirodnu lepotu i pomoći da se povrati izgubljeni sjaj.

Nanosite kremu za sunčanje svaki dan

Ništa ne šteti vašoj koži više od izlaganja suncu. To je uzrok broj jedan raka kože i glavni uzrok smeđih mrlja i bora. Nisu sve kreme za sunčanje jednake. Trebalo bi da izaberete kremu za sunčanje od najmanje 30 SPF i to onu koja blokira UVA i UVB zrake. Nanosite je čak i kada je kišno vreme jer UV zraci probijaju oblake i važno je da steknete naviku da svakodnevno koristete kremu za sunčane. I ne brinite, neće vam začepiti pore sve dok čistite lice noću.

Uverite se da imate odgovarajuća sredstva za čišćenje i hidrataciju

Veoma je važno da odaberete prava sredstva za čišćenje i hidratantne kreme koje su formulisane baš za vaš tip kože. Ako imate masnu kožu, smatrajte da ste srećni. Masna koža ima tendenciju da razvije manje bora. Ako imate osetljivu kožu, trebalo bi da testirate sve svoje proizvode na vratu ili rukama pre nego što ih upotrebite.

Šta učiniti ako vam je koža suva?

Da biste održali suvu kožu u najboljem mogućem stanju, važno je da je očistite odgovarajućim proizvodima koji ne oduzimaju vlagu koži. Takođe morate napraviti piling. Ono što je najvažnije, moraćete da održavate kožu vlažnom tokom dana.

Evo nekoliko saveta da sprečite da se vaše lice osuši:

Ne koristite toplu vodu, jer ona uklanja ulja sa kože, umesto toga, koristite mlaku vodu ili preskočite vodu i očistite kožu. Koristite kremasto sredstvo za čišćenje formulisano za suvu kožu i ne bacajte novac na skupe brendove koji ostaju na vašem licu samo nekoliko minuta.

Guste, hidratantne kreme i ulja će pomoći da se zadrži vlaga. Uvek nanesite noću i ujutru ispod šminke.
Piling radite najmanje jednom nedeljno. Ako imate suvu kožu, verovatno imate kožu koja se ljušti, pa bi trebalo da uradite piling jednom ili dva puta nedeljno. Piling je neophodan kako starimo.

Pročitajte još i praktične i jeftine recepte za piling i maske za sve tipove kože. 

Izvor: Lepa&Srećna