Najvažnije je da realno ocenite kakav vam je oblik glave.

Vaše lice je okruglo ako je dužina od linije kose do brade podeljena sa tri duža od dužine od vrha nosa do brade. Poznate ličnosti sa okruglim oblikom lica su Dru Barimor, Dženifer Gudvin, Mila Kunis…

Vaše lice je kockasto ako je širina vašeg čela od slepoočnice do slepoočnice jednaka širini vaše vilice od uha do uha. Poznate ličnosti kvadratnog oblika lica su Anđelina Džoli, Demi Mur i Dženifer Aniston.

Vaše lice je dugo ako je dužina od linije kose do brade podeljena sa tri kraća od dužine od vrha nosa do brade. Poznate ličnosti sa dugim oblikom lica su Teri Hečer, Sara Džesika Parker, Sandra Oh i Lisa Kudrov.

Vaše lice je srcoliko ako je širina vašeg čela od slepoočnice do slepoočnice duža od širine vaše vilice od uha do uha. Poznate ličnosti sa oblikom lica srca uključuju Gvinet Paltrou, Riz Viterspun, Šarliz Teron i Skarlet Johanson.

Frizura koja se može prilagoditi svima: “Piksi“ 
Frizura koja je dobro ošišana i osmišljena sa različitim dužinama uz šiške daje brojne mogućnosti za eksperimentisanje, ali i ono što je najvažnije bogat volumen. Za „piksi” frizuru treba malo vremena za stilizovanje — samo nanesite malu količinu pene ili pomade na vlažnu kosu i osušite na vazduhu ili fenom.

Frizura koja prokosi godinama
Screenshot / Youtube / Fashion Blast 

Najbolja “piksi” frizura za okrugla lica

Piksi sa kratkim, urednim stranama dodaje uglove uokvirivanja lica koji se vizuelno ujednačavaju i suprotstavljaju punoću okruglog lica. Štaviše, obimni slojevi direktno se fokusiraju nagore, vizuelno „povlačeći” oči i obraze.

Najbolji “piksi” za kockasta lica

Zaobljena silueta “piksija” sa strane pomaže da se ublaži grubost četvrtaste vilice. A dodavanjem reza punim resama vešto prikrivaju bilo kakvo stanjivanje na slepoočnicama i duž linije kose. Savet za stilizovanje: nanesite mnogo pene na vlažnu kosu pre feniranja, i to će joj dodati volumen u korenu.

Najbolji piksi za srcolika lica

Duži „piksi“ podrazumeva više naslaganih slojeva i fokus je usmeren na bradu. Da biste poboljšali teksturu slojeva i dali pramenovima dodatnu dubinu, nanesite količinu pomade veličine graška na krajeve kose.

Najbolji “piksi” za duga lica

Neprekidni, dugi slojevi uz uši optički proširuju duže lice kako bi pomogli u balansiranju njegove dužine. Odsecanje bočnih šiški još više skraćuje lice dok trenutno maskiraju bore na čelu. A da biste kratkom frizurom dali mladalačku prednost, napravite elastične kovrdže tako što ćete labavo omotati različite delove kose od jednog santimetra oko pegle za uvijanje i češljati ih prstima kada se ohlade.

Izvor: Lepa & Srećna