Kada se kozmetičarka Džordž Luiz i šminkera Guči Vestman udruže, nema boljih saveta za blistavu kožu lica i savršenu šminku. U duhu sezone zabave, njih dve su za magazin Vouge osmislili vodič za blistavu kožu.

1 Odmah počnite da pripremate svoju kožu lica

„Za velike događaje morate se dobro pripremiti“, kaže Džordž Luiz. „Ako želite da vaša koža izgleda i da se oseća besprekorno, potrebno je da uradite piling najmanje nedelju dana ranije kako ne biste imali suvoću ili ljuštenje.“ Omiljena slavna kozmetičarka, Luiz upućuje svoje klijente da izbegavaju abrazivni piling i da koriste nežna sredstva za čišćenje.

2 Masaža, masaža, masaža

Džordž Luiz tvrdi da je najkorisnija „uradi sam“ alternativa profesionalnim mikrostrujnim tretmanima noćna masaža lica. Bilo da koristite vrhove prstiju ili kamen od ružičastog kvarca, masaža duž čela, jagodica i vilice će oblikovati i stimulisati rast kolagena sa trenutnim i dugotrajnim efektima. „Bez obzira koliko godina imate, uvek provodite najmanje pet minuta dnevno masirajući lice, čak i kada nanosite sredstvo za čišćenje ili noćnu kremu“, kaže Luiz. „To je ključno za dugovečnost naših ćelija kože.“

3 Kada je šminka u pitanju - igrajte se, ne krijte se

„Cilj je da izgledate sjajno i da se osećate samouvereno uz minimalan napor“, kaže Vestman o svom ličnom pristupu prazničnoj lepoti. "Mislim, očigledno može biti vidljiv napor, ali želite da oduševite ljude svojim izgledom, a da ne izgledate kao da nosite previše."

4 Zrači iznutra ka spolja

Kada je u pitanju rumenilo, Vestman nanosi rumenilo na obraze vrhovima prstiju, ponekad dodajući pigmenta kapcima. „Uvek se osećam kao da imam više kontrole prstima“, kaže ona. „Tako da ga utapkam gde želim, a onda ga obično izblendam četkom nakon toga.“

5 Napravite bolje i gušće obrve

„Nešto što uvek doprinosi mladalačkom, svežem licu su guste i negovane obrve“, kaže Vestman, naglašavajući da ne misli na oštre ivice koje vidimo na Instagramu. Prvo popunite retke oblasti olovkom za obrve, a zatim pažljivo izdužite oblik obrva pre nego što ih očešljate četkom.

6 Rumenilo kao karmin

Umesto tradicionalnog karmina, Vestman voli da transformiše svoje rumenilo u živopisan pigment za usne. Nakon što je malo povećala usne neutralnom olovkom za usne, ona utisne pigment rumenila u centar usana, a zatim ih pritisne zajedno da se stope.

Izvor: Lepa&Srećna