Sigurno ste se pitali da li postoji mogućnost da sami napravite serum za lice i kožu dekoltea, odgovor je “da”, a kako da napravite savršenu “mazalicu” otkrio je dr Džoš Eks iz Nešvila.

Domaći serum protiv starenja kože sadrži hranljive materije i antioksidante koji će pomoći koži da izgleda mladalački, a istovremeno pruža vitalne hranljive materije i hidraciju. Jedan od ključnih sastojaka koji treba da se nađu u serumu je ulje jojobe, koje odlično hidrira kožu.

Ulje noćurka je još jedan sastojak domaćeg seruma, a poznato je kao sredstvo za borbu sa ekcemom, psorijazom i atopijskim dermatitisom.

Ulje nar je jedan od sastojaka sadrži prirodne antimikrobne supstance iz vitamina C, i stoga može biti od pomoći u borbi protiv akni.

Od ulja, treba dodati još i ulje lavande, jer upotreba ulja lavande može pomoći u poboljšanju brojnih stanja kože, od afti do alergijskih reakcija, akni i staračkih pega.

Recept je vrlo jednostavam, potrebno je po pola supene kašike ulja jojobe, noćurka i nara, zatim 15 kapi vitamina E, 20 kapi ulja lavande. Pomešajte sve sastojke zajedno i čuvajte u tamnoj staklenoj boci. Koristite svako jutro i veče na licu, vratu i koži dekoltea.

Izvor: Lepa&Srećna