Konturisanje lica je tehika koja može da transformiše ceo izgled lica, ali samo ako se koristi na pravi način. Mnoge žene, u želji da izgledaju što bolje, stavljaju suviše jake konture i neodgovarajuće nijanse, a često ne znaju koji raspored je pravilan, odnosno, šta se stavlja prvo - bronzer, rumenilo ili hajlajter. Šminkerka Aleksandra Kompton rešava dilemu.

Bronzer

"Nakon nanošenja podloge i korektora, istaknite crte i strukturu lica konturom", kaže šminkerka Aleksandra Kompton. Bez obzira koristite li kremastu konturu za naglašavanje jagodica ili bronzer u puderu za sveobuhvatni sjaj, ovaj korak ja važan kako bi vam ten bio blistav.

Rumenilo

Neke dame više vole umesto bronzera ružičasto rumenilo kako bi istakle jagodice i postigle svež, zdrav izgled. Ipak, rumenilo i bronzer mogu imati dvostruku ulogu. Kada koristite oboje, većina stručnjaka preporučuje da nanesete rumenilo preko bronzera, pogotovo ako imate rumenilo s kremastom konturom ili ono svetlucavo.

Hajlajter

"Lično volim hajlajter da stavim na kraju. Prvo stavim podlogu, zatim korektor, rumenilo, bronzer i onda pogledam gde želim da dodam još sjaja", rekla je šminerka.

Izvor:Lepa&Srećna