Od davnina su žene prepoznale svojstva ovsene kaše koja doprinose lepoti. Na primer, Egipćani su redovno primenjivali ovsene kupke - pomogale su im u borbi protiv različitih kožnih bolesti, a savremena istraživanja dokazuju da je ovsena kaša odlična alternativa nekim kozmetičkim proizvodima, posebno onim za negu kose.

Umesto suvog šampona

Nemate šampon za suvo pranje kose pri ruci? Nema mesta panici, jer zob može da ga zameni. Sve što treba da uradite je da nanesete malu količinu kaše na kosu (samo se uverite da je hladna) i dobro je raščešljajte. Ovas nežno čisti kožu glave uklanjajući višak sebuma.

Maska za kosu

Ovas odlično hidrira vlasi i kosu ostavlja mekom i sjajnom. Ovsena kaša u kombinaciji sa drugim sastojcima može se koristiti za borbu protiv peruti. Ovas je bogat mineralima i vitaminima: cinkom, gvožđem, magnezijumom i kalijumom, a svi oni doprinose rastu kose. 

Ovsene pahuljice sameljite, dodajte malo mleka i ostavite da smesa nabubri. Dodajte nekoliko kapi bademovog ulja i smesu nanesite na kosu. Uvijte glavu peškirom, za 15-20 minuta maska ​​će dovoljno zasititi vaše vlasi, a zatim isperite kosu hladnom vodom.

Izvor: Lepa&Srećna