Da bi bila zdrava i lepa, kosa mora da se neguje. Visoke temperature i boravak na moru isušuju kosu, pa se i nega mora prilagoditi vremenskim uslovima. Odabir preparata je od velike važnosti, a ovo su saveti stručnjaka koji će vam pomoći da kosi što pre povratite izgubljeni sjaj,

Kokosovo ulje kao regenerator

Kosu nakon plaže najbolje hrani kokosovo ulje, jer smanjuje rizik od pucanja vlasi. Deluje kao regenerator koji se ne ispira. Najbolje je naneti nekoliko kapi na opranu kosu jer će lakše upiti.

Izbegavajte peglanje

Iako najviše volite da vam kosa bude strogo ravna, ne preporučuje se upotreba pegle, ili figara nakon boravka na moru.Toplina može dodatno da ošteti već isušenu kosu, pa će vlasi brže pucati - krajevi posebno.


Prirodna maska za dubinski oporavak

Banana, kao i badem su dobri za poboljšanje rasta kose jer su sebi sadrže vitamine i minerale i mnoštvo hranjivih sastojaka.  Ono što vam je potrebno za pripremu maske od banane jeste jedna banana i tri kapi bademovog ulja. Bananu izgnječite, dodajte bademovo ulje i promešajte. Umasirajte masku u kosu i teme, zamotajte glavu peškirom i ostavite tako pola sata.

Nakon toga, kosu isperite šamponom koji inače koristite. Vaša kosa će da bude meka i svilenkasta. 

 Izvor: Lepa&Srećna