Šolja toplog čaja je prvo što nam padne na pamet kada smo pod stresom, prehlađeni ili nas boli stomak. Brojni narodi, a posebno istočni, konzumiraju čaj kao lek za mnoge bolesti, a ta kultura se polako ali sigurno prenela i kod nas. Ipak, osim što nam pomažu da razbistrimo um i umirimo organizam, biljni čajevi su idealni pomoćnici u borbi za lepu, negovanu kosu.

Zbog vitamina i mineralnih soli, biljni čajevi poput kamilice, ruzmarina, lavande, mente, žalfije i breze spas su za kosu. Idealno deluje na nogu kože glave, ali i hidriraju vlasi.

Breza za podsticanje rasta kose

Ako vam se čini da vam kose ne raste dovoljno brzo, pokušajte da napravite rastvor za ispiranje kose koji će vam pomoći da problem rešite. U litar ključale vode dodajte 2 kašike čaja ili 5 filter-kesica čaja od breze i ostavite da odstoji desetak minuta. Procedite potom čaj i ostavite da se prohladi. Posle svakog pranja kose šamponom, prelijte kosu čajem i nemojte je dodatno ispirati.

Kopriva za sjaj kose i protiv peruti

Kopriva sadrži velike količine korisnih minerala: gvožđe, kalijum, magnezijum, natrijum, kalcijum i fosfor, a od vitamina ima C i A. Čaj od koprive je rešenje za masnu kosu sklonu opadanju, ali i u borbi protiv peruti.  Skuvajte čaj od koprive i sa njim ispirajte kosu svaki put posle detaljnog pranja i ispiranja. 

 Izvor: Lepa&Srećna