Portal "Lepa&Srećna" je 17.8.2021. godine objavio tekst koji je sadržao netačne tvrdnje, koje ovom prilikom ispravljamo. U tekstu "ZA ČAROBNI NAPITAK KOJI BRIŠE GODINE POTREBNA SU SAMO 3 SASTOJKA: Tibetanski eliksir mladosti" bilo je navedeno da napitak od limunovog soka, meda i hladno ceđenog maslinovog ulja čuva zdravlje i mladost.

Ova tvrdnja nema nikakvu osnovu u nauci i ne postoje dokazi da ovaj napitak može da uspori starenje i očuva zdravlje. U spornom tekstu je navedeno je da napitak treba da se uzima svakog jutra na prazan želudac, kako bi pokazao pun efekat, što je netačno i neistinito. 

Prema analizi Raskrinkavanje.ba, Iako konzumiranje ovih namirnica, odvojeno ili u vidu napitka, može da doprinese opštem zdravlju, ne postoje dokazi da usporava ili zaustavlja starenje. Neki navodni efekti “tibetanskog eliksira mladosti”, kao što je, recimo, “peglanje bora”, potpuno su izmišljeni i potpadaju pod pseudonauku. Ove tvrdnje nemaju nikakvu osnovu u nauci i ovim putem se izvinjavamo čitaocima ako smo ih doveli u zabludu.