Ukoliko vam kosta sporo raste, a želite dugu, zdravu kosu, maska od senfa može da vam pomogne da dođete do cilja u kratkom vremenskom periodu. Maska od senfa sastoji od prirodnih sastojaka i da odgovara i za prirodnu i farbanu kosu. Ipak, korišćenje ove maske nije pogodno za plavuše, jer može dati žutu boju u blizini korena kose.

Pravila su jednostavna

Masku za kosu od senfa držite najviše 30 minuta, jednom nedeljno. Uverite se da sastav maske ne dospe na otvorena područja lica i vrata. Ako senf i dalje dospe na kožu lica, isperite je ili uklonite vatom, a zatim namažite masnom kremom ili uljem. Senf maska se nanosi na suvu, neopranu kosu.

Kako pripremiti masku od senfa kod kuće?

1,5 kašika senfa

1 kašika čičkovog ulja;

2 žumanca

1 kašičica meda;

1,5 kašika tople vode.

Sipajte senf u činiju i dobro ga promešajte sa vodom. Ostavite da stoji 4 minuta. Zatim dodajte preostale sastojke i ostavite masku da odstoji još 3 minuta. Nakon toga, nanesite masku na kožu glave kao da bojite koren kose. Važno je da masku ne nanosite na celu dužinu kose.

senf skida holesterol
Youtube/Printscreen/ Chili Pepper Madness 

Senf i njegovi proizvodi su moćni alergeni. To jest, ova supstanca može izazvati ne samo razvoj alergijskih reakcija, već može biti apsolutno kontraindikovana kod određenih bolesti. I ovde se mora shvatiti da kod ove kategorije osoba može doći do alergijske reakcije ne samo kada se senf proguta, već i kada je u kontaktu sa njim.

Tekst: Lepa&Srećna