Proleće je stiglo i kalendarski a mnogi, uprkos brojnim obećanjima, nisu uspeli da skinu višak kilograma. Iako do leta imamo vremena da dovedemo liniju u red, stilisti imaju savet kako da do tada vizuelno "promenimo proporcije".

Svi težimo da skinemo kilograme do Nove godine ili do leta. Kako su novogodišnji praznici odavno prošli vreme je da se pozbavimo svojim izgledom kako bismo ponosno nosili kratke suknje i kupaće kostime.

Šta učiniti ako je željena figura još uvek veoma daleko, a želite da izgledate vitkije koliko danas? Naravno, jedini ispravan put do idealne kilaže je korigovana zdrava ishrana, redovna fizička aktivnost, dovoljan unos tečnosti i kvalitetan san, a za prvu pomoć stižu saveti od stilistkinje Olesje Topoeve. Ona ukazuje na trikove kojima možete da vizuelno skinete kilograme.

Monohromatske modna kombinacija

Monohromatske kombinacije već duže vreme vadaju modnim svetom. Ipak, mnogi ga i dalje izbegavaju jer kod ovog modnog trenda postoji rizik da umesto fantastične kombinacije zapravo postignete dosadan, jednobojan look. Stilistikinja savetuje da montoniju izbegnete uklapanjem različitih nijansi jedne boje, igranjem sa teksturama i proporcijama odevnih komada, što će učiniti i da delujete vitkije.

Vertikalne linije

Nije tajna da odeća sa uzdužnim prugama vizuelno izdužuje figuru. Što više vertikalnih linija imate na odeći, silueta izgleda izduženije i stilistkinja savetuje da birate odeću s tankim prugama i manjim rastojanjem između njih.

Cipele u boji čarapa, ili pantalona

Pantalone i čarape u istoj boji vizuelno produžavaju noge jer granica između odeće i obuće nije toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji važe i za pantalone. Bilo bi dobro da pronađete identičnu nijansu cipela i donjeg dela garderobe.

 Izvor: Lepa&Srećna