Uređenje bašte i dvorišta je posebno inspirativno u proleće. Probudite kreativnu stranu ličnosti i napravite jednostavnu dekoraciju koja će vam stvoriti romantičnu atmosferu i ulepšati boravak na otvorenom. Izaberite jedan od 3 zanimljiva predloga za ovu sezonu.

1. Staklene teglice ili flašice

Pronađite staklene teglice ili flašice raznih veličina i obmotajte ih kanapom oko gornjeg dela. Zakačite ih za drvo, nadstrešnicu ili deo u dvorištu po vašem izboru. Napunite ih vodom i dodajte poljsko cveće ili u prazne posudice ubacite veštačke cvetove i liščice. Ova dekoracija će učiniti vaše dvorište romantičnim kutkom, a napravićete je vrlo jednostavno, za samo nekoliko minuta.

shutterstock_1075540742 (1).jpg
Foto: Shutterstock Dekoracija staklenim teglicama

2. Sukulenti u starim posudama

Ako čuvate rustične bokale od keramike ili metala, stare čajnike ili šolje koje su rasparne, upotrebite ih na kreativan način. Posadite sukulente po želji i postavite posude po dvorištu. Možete da ih grupišete u jedan kutak, ili da ih rasporedite uz stazu, na terasu i prozore. Ovim sitnicama možete znatno da unapredite izgled dvorišta i postignete prijatnu atmosferu u eksterijeru.

shutterstock_1781257199 (1).jpg
Foto: Shutterstock Dekoracija sukulentima u starom posuđu

shutterstock_286169171 (1).jpg
Foto: Shutterstock Sukulenti u starom posuđu

 3. Rustični bicikl

Sigurno ste već primetili koliko stari upotrebni predmeti mogu da budu dekorativni. Ukoliko imate rustični bicikl koji želite da bacite, ofarbajte ga u omiljenu boju i postavite na travnjak ili uz zid u dvorištu. Na prednji deo, umesto korpice, okačite saksiju sa cvećem. Saksije možete da dodate i na ostale delove bicikla, ako volite raskošniji izgled. Ovim detaljom ćete oplemeniti izgled vaše bašte i oduševiti sve ukućane, komšije i goste.

shutterstock_1325942801 (1).jpg
Foto: Shutterstock Rustični bicikl kao dekoracija u dvorištu

shutterstock_2120363330 (1).jpg
Foto: Shutterstock Rustični bicikl kao dekoracija u dvorištu

 Pročitajte i 3 sjajne primene ljuski od jaja u bašti.

BONUS VIDEO:

BOTANIČKA BAŠTA DEO KAMPANJE "ZASADI DRVO": Da li ste znali po kome nosi ime "Jevremovac"? (KURIR TV) Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.