Ništa slađe od reciklaže, a naročito ako možete da "od ničega" napravite "nešto lepo". Reciklaža nas podstiče i inspiriše i sigurni smo da ćete i vi zasukati rukave kad vidite ovaj predlog.

Kejti Mekgin je velika ljubiteljka cveća, biljaka i bašte, ali se trudi da uštedi na svemu. Ne troši pare na skup rasad, već ga sama priprema uoči proleća.

Novac ne dalje ni na saksije, nego sačuva rolne od WC papira, jer predstavljaju odličan materijal koji se može razgraditi u zemlji.

kartonske saksije za rasad.jpg
Shutterstock  

Svaku rolnu zasecite na jednom kraju - napravite 4 reza u dužini od oko 2cm. Savijte tako dobijene trake, jednu preko druge - tako se dobija malo "dno" koje od rolne pravi mini saksiju.

Pripremite rastresitu zemlju u koju ste dodali malo peska i napunite svaku rolnu do dve trećine. U svaku stavite po jedno ili dva semena - to mogu biti cinije, kosmos ili dragoljub, ali i povrće kao što je cvekla ili zelena salata. Zalivajte pažljivo, a kada izbiju izdanci, možete direktno da stavite rolne u zemlju.

To je idealno, jer nema rizika da oštetite rasad! Sa malo truda i vrlo malo troška, vaše će dvorište biti najlepše ovog proleća.

Pogledajte video i uverite se koliko je ovo jednostavno, a pročitajte i koja puzavica ima najlepši miris na svetu.

NAPRAVITE SAKSIJE ZA RASAD OD ROLNE WC PAPIRA Instagram/urbantaproots

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.