Majka Priroda je iscelitelj, a jedan od njenih najmoćnijih darova dolazi u obliku cveća. Svaka vrsta ima drugačiju “sposobnost” koja utiče na  telesnu i emocionalnu dobrobit.

Svaki cvet je Božje remek – delo i prava sveta činija zdravlja, a terapija cvećem je metoda rada s različitim cvetovima koja se temelji na njihovom izgledu, mirisu, ekstraktu, boji i energiji. Cvetna terapija uključuje blisko sarađivanje s prirodom, uključujući vile i anđele.

Vile su prekrasni saveznici jer vam mogu pomoći da manifestujete želje svog srca. Kada radite sa cvećem, automatski pristupate vilinskoj energiji. Anđeli su takođe povezani sa cvećem. Anđeli su naši dragi prijatelji, uključeni su u svaki aspekt našeg života, prisutni na celoj planeti. Anđeli su puni radosti kada vide da koristimo Bože isceliteljske darove radeći sa prirodom.

PROČITAJTE JOŠ: UZGAJANJE ŠAMPINJONA I BUKOVAČE NA SOCU KAFE: nova tehnologija proizvodnje pečuraka koje otkupljuju najbolji restorani u Beogradu

Cvetna terapija se temelji na isceliteljskim sposobnostima prirode, slično naturopatiji. Kao i biljni tretmani u naturopatiji, cveće se može koristiti za stvaranje moćnih lekovitih efekata. Kada je emocionalna ravnoteža narušena, mirisi cveća se mešaju sa vodom i stavljaju pod jezik. Energija cveća je energija kakvu bi trebalo imati i ljudsko telo pa se primenom terapije cvećem ta energija vraća u ravnotežu.  Budući da se miris i boja cveća širi u energetska područja, cvetna terapija pomaže kod metafizičkih problema. Može da vam pomogne da produbite svoju duhovnu praksu i da aktivirate svoje psihičke sposobnosti.

Bilo da radite sa cvećem u svom vrtu ili ga nabavljate kako bi lečili određenu situaciju, ono će doneti emocionalnu, fizičku i duhovnu lepotu u vaš život.

7 vrsta cveća i njihova lekovita svojstva:

1. Afrička ljubičica

Isceljivanje: Afričke ljubičice su vrlo korisne za iscelitelje i vidovnjake zbog toga što čiste staru, tešku energiju. Odlične su za čišćenje prostora, kao što su kuće i kancelarije, ali i za čišćenje vlastitog fizičkog tela.  Ljubičasta boja je boja isceljivanja. Potpomaže koštani rast, olakšava probleme sa bubrezima, reumatizmom, epilepsijom, išijasom, smanjuje nervozu, deluje na neuralgije. Ljubičica pripada yin principu i deluje umirujuće.

Poruka Afričke ljubičice: „Očistiti ću staro i dati život novom. To je dugoročni proces. Ja mogu transformirati niže oblike energije iz vašeg tela i doma i oblikovati ih u pozitivno stanje mira i ljubavi.“

2. Margareta

Isceljivanje: Dopustite margareti da brine za vas i da otkloni stres s vaših ramena. Margarete će doneti mir u vaš život, tako da se možete usredosrediti na ono što je važno.

Poruka Margarete: “Potrebno je da pojednostavite stvari! Toliko toga se događa, raspršeni ste na sve strane. Ja vas okružujem i dajem vam priliku da se rešite drame i stresa. “

Kliknite OVDE da pročitate koje još cveće možete da uzgajate i da pogledate slike