Pre nego što s prolećem zamirišu voćke u cvatu i najraznovrsnije cveće, prelazni period iz zime u najrascvetanije godišnje doba raspupanim i mirisnim održavaju zumbuli.

Specifično, slatko - opojnog mirisa ovi cvetni grozdovi domove čini šarenijim i optimističnijim nagoveštavajući opojno i šareno proleće.

PROČITAJTE JOŠ: Ovo su najlepši četinari za vašu baštu: Evo koje zimzelene vrste su najmanje zahtevne i stvaraju prelep ambijent u vašem dvorištu

Cvetne „trubice“ najčešće su ljubičaste boje, ali sve su prisutnije i one u beloj i nežno ružičastoj boji. Vole sunce, ali ne bi trebali biti u previše toploj prostoriji i ne vole previše vode te ih stoga treba zalivati u tanjirić, a ne direktno u teglicu.

Ako ste i vi ljubiteljka ovog posebnog cveta čiji prepoznatljiv i intenzivan miris će ispuniti celi dom, predlažemo vam različite ideje kako ga što atraktivnije uklopiti u svoj životni prostor.

PROČITAJTE JOŠ: Savršeno drvo za malo dvorište: sve što treba da znate o negovanju mirisnog heptakodijuma

Zumbul se lako može prilagoditi rustikalnim, ali i svečanim dekoracijama u kojima se ističe kao jedna od glavnih zvezda.

Predlog dekorativnih aranžmana sa mirisnim zumbulima pogledajte OVDE!

KAKO DA POSADITE ZUMBULE NA NAJMODERNIJI NAČIN: nove ideje za kombinacije zumbula i neobičnih saksija i žardinjera (FOTO + URADI SAM)
LepaiSrecna 

Izvor: Zadovoljna

LepaiSrecna Mirisni zumbuli obeležavaju poslednje dane zime i evo predloga kako da svoj dom ulepšate sa ovim lukovicama.