Ako imate atraktivnu vazu od upadljivog materijala, ne preterujte s kolorom u buketu - zelena i bela biće dovoljne za upečatljiv aranžman od jednog anturijuma, sitnih karanfila i smaragdnozelenih listova za dekoraciju (1).

Sitni cvetovi teško dolaze do izražaja ako su vezani u buket, zato ih razdvojite u posebne vaze (mogu to da budu i obične čaše), a njih poređajte u korpicu (2). Uz romantično postavljen sto, lepo će se uklopiti kombinacija s jednom ružom u dekorativnoj šolji, okruženoj s malo gipsofile (3).

Hortenzija će dobiti vrlo zanimljiv oblik ako joj napravite "kragnu" presvučenu sjajnom ljubičastom trakom, a isti trik možete da primenite i na druge biljke s krupnim cvastima (4). Trake su, inače, materijal koji se lako uklapa u vrlo različite stilove - od skromnog buketića u kariranoj vazi (5) do elegantnog, dvobojnog buketa u staklenoj kugli (6).

Kombinujte jedan krupan i mnoštvo sitnih cvetova (7), nežne i svetle sa dramatičnim i tamnim bojama (8) ili sitnije cvetove sa krupnim, bogatim lišćem (9). Za ljubitelje totalne eklektike, predlažemo najneobičniju mešavinu: otmene crvene ruže u buketu sa sitnim poljskim cvećem, u kariranom kuhinjskom bokalu. Budite umetnik-cvećar i potražite inspiraciju u našoj galeriji slika!

LepaiSrecna Kad ostanu samo dva novčića u džepu, jednim plati veknu hleba a za drugi kupi ljiljan - kaže kineska poslovica. Samo nekoliko cvetova dovoljno je da vam ulepša život, a uz malo mašte napravićete i buket kakav se dugo pamti.