Posao: Mada vašem temperamentu strpljenje nije jača strana, sada možete naučiti baš lekciju strpljenja i tolerancije koja će vam značiti više nego sve ostale lekcije zajedno. Naime, Saturn je u savezu sa Uranom i vašim Suncem i bliže se vatrenom trigonu, a kroz vašu kuću nada želja i planova prolazi njen vladar Merkur od 2. maja direktivnim, a od 20. maja i retrogradnim hodom, pa od vas zahteva preispitivanje, svesesnost i strpljenje. Oni koji su među vma sigurni u svoj izbor posla, karijere i profesije, mogu imati utisak da sve dolazi na svoje mesto i da se njihov položaj i finansije osiguravaju i dolaze u mnogo stabilniju poziciju.

Ljubav: Nekada nam se ne dopada sve što vidimo i osećamo kod svojih dragih, ali je najveća vrlina u ljubavi prihvatiti sve nesavršenosti naših voljenih. Kako Saturn ide petom kućom, njegovo će ispoljavanje uveliko zavisiti od generacije kojoj priradate. Tako će se oni sasvim mladi, koji imaju tek oko dvadesetak godina, prvi put vrlo ozbiljno zaljubiti, ali će u ovom mesecu, posle 8. maja imati i prvi test, odnosno suočavanje sa manama i nedostacima svoje voljene osobe, jer će Venera tranzitirati vašim dvanaestim poljem.

Zdravlje: Regerativni Pluton se odvažno šeta vašim poljem zdravlja, budeći vašu skrivenu genetiku, ali i mehanizme za samoizlečenje koje niste ni znali da imate u sebi. Lav na ljuskom telu upravlja srcem, pa nije retkost da vas smatraju najsrčanijim znakom koji može da se izbori sa raznim vrstama nedaća i iskušenja nu pogledu zdravlja. Najveći neprijatelj zdravlja može da bude strah od bolesti, a vi ćete naučiti mudrost savladavanja tog straha baš tokom maja.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31