OVAN

Prva polovina marta donosi vam moguće alergijske reakcije i hormonski disbalans, ali u kratkotrajnoj i lakšoj formi. Izbegavajte stres jer bi upravo stres mogao biti okidač alergijske reakcije. U drugoj polovini marta ulazak Merkura u znak Riba dovešće do pada vašeg imuniteta, pa vam se savetuje da se više odmarate i da praktikujete psihofizičku relaksaciju.

Vaša ishrana treba da sadrži namirnice koje su u osnovi bazne kako biste umanjili kiselost vašeg organizma i postigli ravnotežu. U tu svrhu uzimajte celer, peršun, patlidžan, krastavce i prokelj od povrća. Od žitarica jedite proso, soju i heljdu. Od voća jedite smokve i mandarine. Kao dodatak jelima uzimajte morske alge, masline i med. Izbegavajte kafu.

BIK

Zdravlje će vam biti stabilno u prvoj polovini marta. Praktikovaćete svakodnevnu psihofizičku relaksaciju i odmaraćete se onoliko koliko je neophodno. U drugoj polovini marta će Venera koja vlada vašim poljem zdravlja ući u znak Ovna gde je u izgonu i slaba, što će dovesti do pada vašeg imuniteta. Bićete podložni bronhitisu i infekcijama u predelu grla.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje poboljšavaju probavu i koje sadrže vlakna. Od povrća to su pasulj, atričoka, brokoli, kukuruz i sušeni grašak. Preporučuje se da svakodnevno uzimate zobene žitarice i lanene semenke. Od voća jedite avokado, jabuke i suve šljive. Kao dodatak ishrani uzimajte badem i crnu čokoladu. Izbegavajte meso i mleko.

BLIZANCI

Ulazak Marsa u vaš znak ojačaće vaš imunitet i motivisaće vas da se više krećete i bavite sportskim i fizičkim aktivnostima, što će pozitivno uticati na vašu kondiciju. Bićete otporni na stres. Prijalo bi vam da što više slobodnog vremena provodite napolju u prirodi. Posebno bi vam prijao planinski vazduh ili boravak u blizini reke ili jezera.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice bogate kalorijama, proteinima i vitaminima. Za doručak uzimajte integralne žitarice i sušeno voće, kao i sir i masline. Ribu jedite češće u odnosu na meso. Od povrća uzimajte sve što je sveže i zeleno, posebno spanać i salatu. Od voća jedite kivi, ananas i avokado. Pijte mineralnu vodu sa magnezijumom.

RAK

Mart vam donosi dobro i stabilno zdravlje. Bićete u pokretu i praktikovaćete neku od novijih metoda za zdrav život. Preventiva će biti sastavni deo vašeg pristupa zdravlju. Uspostavićete ravnotežu i ojačati vaš imunitet tako što ćete ravnomerno rasporediti vaše aktivnosti. Imaćete dovoljno vremena za odmor. Fizičke aktivnosti upražnjavaćete u prirodi.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su srednje kalorične i pune vitamina. Jedite što više svežeg voća, kao i suve šljive, grožđe i urme. Od povrća jedite zelenu salatu, celer, šargarepu, mladi luk i rotkvice. Meso možete koristiti u ishrani umereno. Ribu jedite češće. Integralne žitarice i mlečne proizvode uzimajte umereno. Izbegavajte brzu hranu.

LAV

Potrebno vam je da više vremena provodite u prirodi na mestima gde ima čistog vazduha. Izbegavajte duži boravak na mestima gde je vazduh zagađen. Potrebne su vam rekreativne vežbe radi bolje kondicije. U protivnom ćete biti skloni da se brzo zamarate, a može doći i do uvećanja telesne mase. Kako ćete biti otporni na stres i u pokretu, imunitet će vam biti jak.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su srednje kalorične i lako probavljive. Od povrća jedite grašak, karfiol, brokoli, pasulj, sočivo i krompir. Od voća avokado, suve šljive, pomorandže i banane možete uzimati svakodnevno. Meso, ribu i mlečne proizvode jedite umereno. Uvećajte unos integralnih žitarica, mineralne vode, magnezijuma i B vitamina.

DEVICA

Mart vam donosi stabilno zdravlje, posebno u drugoj polovini. Bićete u pokretu, bavićete se fizičkim aktivnostima, praktikovati odlaske u prirodu i ravnomerno ćete rasporediti vaše obaveze, tako da imate dovoljno vremena za odmor. Sve to će pozitivno uticati na vaš imunitet i pojačaće vašu fizičku kondiciju. Potreban vam boravak na čistom vazduhu.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vlakna za bolju probavu i materije koje omogućuju vašem organizmu da se očisti od štetnih materija. Potrebno je da pijete više vode, kako mineralne, tako i obične sa dodatkom limuna ili ceđenog voća i povrća. Cvekla, celer, šargarepa, a od voća ananas, banana i avokado su vam neophodni

VAGA

Mart vam donosi dobro i stabilno zdravlje. Da biste održavali imunitet na potrebnom nivou neophodna vam je svakodnevna psihofizička relaksacija. Prijao bi vam i povremeni odlazak u saunu ili na bazen. Slobodno vreme koristite za što duži boravak u prirodi, najbolje pored vode, reke ili jezera. Joga, kao i antistres tehnike delovaće odlično na vas.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u osnovi bazne i koje će vam omogućiti neophodnu ravnotežu u organizmu. Jedite što više voća, posebno mandarine, nektarine, ananas, jabuke i kivi. Od povrća će vam prijati grašak, šargarepa, peršun i keleraba. Kombuhu i morske alge možete koristiti kao dodatak ishrani. Izbegavajte slatkiše i kafu.

ŠKORPIJA

Bićete puni snage i pokretačke energije, stalno u pokretu i često ćete praktikovati izlete u prirodu gde ćete upražnjavati fizičke aktivnosti. Potrebno je da što više boravite na mestima gde je vazduh čist, kao što su planine ili mesta gde u blizini ima reka ili jezero. Ravnomerno ćete rasporediti vaše aktivnosti, što će ojačati vaš imunitet i otpornost na stres.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su kalorične i pune vitamina. Ribu i meso možete imati na jelovniku često. Sveže voće i povrće uzimajte u većim količinama. Prijaće vam zelena salata, spanać, šargarepa, celer i sočivo. Mandarine, ananas, jabuke, avokado i urme sadrže neophodne vitamine. Izbegavajte brzu hranu i alkoholna pića.

STRELAC

Praktikovaćete svakodnevnu psihofizičku relaksaciju i odmaraćete se u dovoljnoj meri da vaše zdravlje bude stabilno, a imunitet ojačan. Najviše će vam prijati da se bavite jogom koju možete upražnjavati i kod kuće kad god osećate potrebu za fizičkim aktivnostima. To će pozitivno delovati i na vašu fizičku pokretljivost i na vaš duševni i emotivni mir.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su srdnje kalorična namirnice koje sadrže vitamine. Od povrća jedite celer, boraniju, bundevu, spanać i zelenu salatu. Od voća jedite ananas, kivi i nar. Jogurt, pileće meso, ribu i pirinač možete pripremati svakog dana. Izbegavajte jela pečena na ulju i slatkiše. Uvećajte unos C vitamina i pijte više vode.

JARAC

Mars koji će na početku marta ući u znak Blizanaca i u vaše polje zdravlja će vas motivisati da se više posvetite fizičkim vežbama i da se više krećete. Prijaće vam da slobodno vreme provodite u prirodi kad god bude lepo vreme. Neophodno je da duže boravite na mestima gde je vazduh čist jer će vam biti osetljiv disajni sistem. Izbegavajte zagađen vazduh. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vitamine i proteine i koje omogućuju vašem organizmu da se brže oslobađa štetnih materija. Jedite više voća i povrća. Prijaće vam spanać, celer, mladi luk i zelena salata. Od voća jedite avokado, nar, banane i kivi. Ribu pripremajte često. Kao dodatak jelima uzimajte morske alge, đumbir i masline.

VODOLIJA

Zdravlje će vam tokom marta biti većim delom stabilno ali je neophodno da budete što više u pokretu, posebno da slobodno vreme koristite za sport i rekreaciju u prirodi. Izbegavajte duži boravak na mestima gde je vazduh zagađen. Provetravajte često prostorije u kojima najviše boravite. Moguće su manje i prolazne disajne smetnje ili kijavica. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vlakna za bolju probavu. Od povrća jedite grašak, sočivo, krompir, peršun i patlidžan. Od voća jedite brusnice, borovnice, banane i jabuke. Integralne žitarice obavezno uključite u ishranu, posebno raž, zob, ječam i heljdu. Kao dodatak ishrani uzimajte masline i C vitamin. Izbegavajte slatkiše. Pijte više vode.

RIBE

Mart vam donosi dobro zdravlje ali pod uslovom da se više odmarate i da svakodnevno praktikujete psihofizičku relaksaciju. Izbegavajte da se fizički opterećujete, već se bavite samo lakšim fizičkim vežbama. Od 20. marta kada Sunce uđe u znak Ovna, vaš imunitet će se pojačati i bićete motivisani da često odlazite u prirodu i bavite se sportom. Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su u osnovi bazne i pune vitamina. Jedite smokve, mango, mandarine i masline. Od povrća će vam prijati peršun, patlidžan, praziluk i pečurke. Za doručak jedite jogurt sa integralnim žitaricama i dodatkom meda. Umanjite unos mesa i uopšte namirnica životinjskog porekla. Pijte voćni sok.

Izvor: Mesečni horoskop